Fructe de mare
Frigarui de creveti
Publicata luni, 19 ianuarie 2015, 11:42Intr-un bol se toarna uleiul de masline, se stoarce sucul de lamaie, se adauga usturoiul pisat, cam 3 catei, piper si sare. In acest dressing se vor marina crevetii, timp de aproape o ora, apoi se vor... (mai mult)
CitesteCreveti la tigaie
Publicata marti, 4 martie 2014, 13:10Crevetii se curata si se spala, apoi se scurg bine de apa si se condimenteaza cu piper si sare. Untul se topeste intr-o tigaie, iar cand s-a incins, se pun crevetii la prajit. Se stropesc cu suc de ... (mai mult)
CitesteMidii la tigaie
Publicata marti, 25 februarie 2014, 11:47Pentru inceput, taiem ceapa marunt, iar usturoiul il pisam, apoi le calim impreuna in putin ulei. Cand legumele devin transparente, adaugam midiile si le lasam impreuna, la foc mic, timp de 15 minute.... (mai mult)
CitesteLangustine la gratar
Publicata vineri, 20 decembrie 2013, 11:24Se incinge gratarul, timp in care amestecam intr-un bol, untul impreuna cu usturoiul pisat, uleiul de masline, ceapa tocata, boia, sare si piper. In acest amestec punem langustinele si le tinem timp ... (mai mult)
CitesteRaci fierti
Publicata marti, 17 decembrie 2013, 10:43Mai intai curatam bine racii, tinandu-i in apa rece. Punem la fiert apa, in care adaugam ceapa, 2 catei de usturoi, dafinul si sare. In acest amestec punem racii, cateva boabe de piper si fierbem in ... (mai mult)
CitestePaella cu fructe de mare
Publicata duminica, 20 octombrie 2013, 10:17Pentru inceput, decorticam crevetii, apoi curatam middile si scoicile. Intr-o tigaie vom pune la incins ulei de masline, in care vom adauga crevetii, pentru a-i gati cu putina apa, pentru 15 minute. O... (mai mult)
CitesteMidii in sos
Publicata miercuri, 18 septembrie 2013, 14:23Intr-o tigaie, se calesc in uleiul de masline ceapa si ustoroiul taiate marunt. Adaugati apoi rosiile si lasati la fiert timp de 10 minute. Dupa ce sosul se ingroasa se adauga midiile si se continua ... (mai mult)
CitesteMidii pane
Publicata miercuri, 18 septembrie 2013, 13:59Eliminati orice midii care nu sunt inchise ermetic. Spalati cojile pentru a scapa de alge si crustacee mici ce pot fi prinse de ele. Spalati bine in mai multe ape, midiile, apoi scurgeti-le. Se curata... (mai mult)
CitesteRisotto cu fructe de mare
Publicata joi, 30 mai 2013, 11:30Intr-o tigaie, la foc mare, se incalzeste putin ulei de masline si se gatesc stridiile timp de 2 minute. Apoi, se scot stridiile, iar in uleiul ramas se pune ceapa tocata impreuna cu un catel de ... (mai mult)
CitesteHomar la cuptor
Publicata sambata, 23 martie 2013, 11:59Scufundati in apa fiarta homarii si lasati-i 4 minute, suficient pentru a muri! Spoi, ii scoateti sub un jet de apa rece de la robinet, se taie in jumatati egale, se adauga sare si se unge coaja cu ... (mai mult)
CitesteCalamari umpluti
Publicata vineri, 22 martie 2013, 12:51In primul rand, curatati calamarul in interior si scoateti pielita. Apoi, taiati ceapa si usturoiul in bucati mici si pastrati jumatate pentru umplere si cealalta jumatate pentru sos. Intr-o tigaie, ... (mai mult)
CitesteCalamar cu legume
Publicata vineri, 22 martie 2013, 11:51Se spala si se curata calamarul. Apoi, se taie fiecare in 3-4 bucati. Se spala legumele, se curata si se taie. Morcovul se pune pe gratar, iar restul legumelor se pun la prajit in ulei. Cand s-au ... (mai mult)
CitesteCalamar cu orez
Publicata vineri, 22 martie 2013, 11:25Intr-o tigaie se pune un pic de ulei de masline, usturoiul tocat si ceapa tocata, la foc mediu. Cand ceapa se inmoaie, se adauga calamarul taiat in cate 2-3 bucati fiecare si se amesteca bine! Apoi, ... (mai mult)
CitesteCalamar cu sos
Publicata vineri, 22 martie 2013, 11:16Curatati si spalati calamarul. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se prajeste usturoiul cu ceapa, tocate foarte bine! Cand ceapa devine transparenta, se adauga patrunelul, calamarul si ... (mai mult)
CitesteCalamar la gratar
Publicata vineri, 22 martie 2013, 11:05Se spala calamarul si se curata (in caz ca nu este curatat deja). Se pregateste o tigaie in care se presara putina sare. Cand se incalzeste, se pune calamarul. Cand este facut pe o parte, se intoarce ... (mai mult)
Citeste