Fructe de mare

Frigarui de creveti

Frigarui de creveti

Publicata luni, 19 ianuarie 2015, 11:42
Timp de gatire: 65 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol se toarna uleiul de masline, se stoarce sucul de lamaie, se adauga usturoiul pisat, cam 3 catei, piper si sare. In acest dressing se vor marina crevetii, timp de aproape o ora, apoi se vor... (mai mult)

Citeste
Creveti la tigaie

Creveti la tigaie

Publicata marti, 4 martie 2014, 13:10
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Crevetii se curata si se spala, apoi se scurg bine de apa si se condimenteaza cu piper si sare. Untul se topeste intr-o tigaie, iar cand s-a incins, se pun crevetii la prajit. Se stropesc cu suc de ... (mai mult)

Citeste
Midii la tigaie

Midii la tigaie

Publicata marti, 25 februarie 2014, 11:47
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Pentru inceput, taiem ceapa marunt, iar usturoiul il pisam, apoi le calim impreuna in putin ulei. Cand legumele devin transparente, adaugam midiile si le lasam impreuna, la foc mic, timp de 15 minute.... (mai mult)

Citeste
Langustine la gratar

Langustine la gratar

Publicata vineri, 20 decembrie 2013, 11:24
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Se incinge gratarul, timp in care amestecam intr-un bol, untul impreuna cu usturoiul pisat, uleiul de masline, ceapa tocata, boia, sare si piper. In acest amestec punem langustinele si le tinem timp ... (mai mult)

Citeste
Raci fierti

Raci fierti

Publicata marti, 17 decembrie 2013, 10:43
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Mai intai curatam bine racii, tinandu-i in apa rece. Punem la fiert apa, in care adaugam ceapa, 2 catei de usturoi, dafinul si sare. In acest amestec punem racii, cateva boabe de piper si fierbem in ... (mai mult)

Citeste
Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare

Publicata duminica, 20 octombrie 2013, 10:17
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Pentru inceput, decorticam crevetii, apoi curatam middile si scoicile. Intr-o tigaie vom pune la incins ulei de masline, in care vom adauga crevetii, pentru a-i gati cu putina apa, pentru 15 minute. O... (mai mult)

Citeste
Midii in sos

Midii in sos

Publicata miercuri, 18 septembrie 2013, 14:23
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Intr-o tigaie, se calesc in uleiul de masline ceapa si ustoroiul taiate marunt. Adaugati apoi rosiile si lasati la fiert timp de 10 minute. Dupa ce sosul se ingroasa se adauga midiile si se continua ... (mai mult)

Citeste
Midii pane

Midii pane

Publicata miercuri, 18 septembrie 2013, 13:59
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Eliminati orice midii care nu sunt inchise ermetic. Spalati cojile pentru a scapa de alge si crustacee mici ce pot fi prinse de ele. Spalati bine in mai multe ape, midiile, apoi scurgeti-le. Se curata... (mai mult)

Citeste
Risotto cu fructe de mare

Risotto cu fructe de mare

Publicata joi, 30 mai 2013, 11:30
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Intr-o tigaie, la foc mare, se incalzeste putin ulei de masline si se gatesc stridiile timp de 2 minute. Apoi, se scot stridiile, iar in uleiul ramas se pune ceapa tocata impreuna cu un catel de ... (mai mult)

Citeste
Homar la cuptor

Homar la cuptor

Publicata sambata, 23 martie 2013, 11:59
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Mediu

Scufundati in apa fiarta homarii si lasati-i 4 minute, suficient pentru a muri! Spoi, ii scoateti sub un jet de apa rece de la robinet, se taie in jumatati egale, se adauga sare si se unge coaja cu ... (mai mult)

Citeste
Calamari umpluti

Calamari umpluti

Publicata vineri, 22 martie 2013, 12:51
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Mediu

In primul rand, curatati calamarul in interior si scoateti pielita. Apoi, taiati ceapa si usturoiul in bucati mici si pastrati jumatate pentru umplere si cealalta jumatate pentru sos. Intr-o tigaie, ... (mai mult)

Citeste
Calamar cu legume

Calamar cu legume

Publicata vineri, 22 martie 2013, 11:51
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Se spala si se curata calamarul. Apoi, se taie fiecare in 3-4 bucati. Se spala legumele, se curata si se taie. Morcovul se pune pe gratar, iar restul legumelor se pun la prajit in ulei. Cand s-au ... (mai mult)

Citeste
Calamar cu orez

Calamar cu orez

Publicata vineri, 22 martie 2013, 11:25
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Intr-o tigaie se pune un pic de ulei de masline, usturoiul tocat si ceapa tocata, la foc mediu. Cand ceapa se inmoaie, se adauga calamarul taiat in cate 2-3 bucati fiecare si se amesteca bine! Apoi, ... (mai mult)

Citeste
Calamar cu sos

Calamar cu sos

Publicata vineri, 22 martie 2013, 11:16
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Curatati si spalati calamarul. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se prajeste usturoiul cu ceapa, tocate foarte bine! Cand ceapa devine transparenta, se adauga patrunelul, calamarul si ... (mai mult)

Citeste
Calamar la gratar

Calamar la gratar

Publicata vineri, 22 martie 2013, 11:05
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Se spala calamarul si se curata (in caz ca nu este curatat deja). Se pregateste o tigaie in care se presara putina sare. Cand se incalzeste, se pune calamarul. Cand este facut pe o parte, se intoarce ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))