Risotto cu fructe de mare
Ingrediente:
o cana de orez 12 stridii fara cochilie 1 catel de usturoi 1/2 ceapa 3 linguri ulei de masline 1 pahar vin alb o cana supa de legume o rosie decojita 6 creveti 3 linguri parmezan ras 2 linguri unt sare piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, la foc mare, se incalzeste putin ulei de masline si se gatesc stridiile timp de 2 minute. Apoi, se scot stridiile, iar in uleiul ramas se pune ceapa tocata impreuna cu un catel de usturoi. Se adauga orezul si 1 pahar de vin alb. Odata absorbit vinul, dupa aproximativ 20 de minute, se adauga rosia decojita si se amesteca constant. Cand orezul ajunge la forma dorita, se aduaga fructele de mare si se condimenteaza cu sare si piper. Apoi, se aduaga parmezanul si untul si se amesteca bine. Se serveste cald!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Risotto cu parmezan
Intr-o cratita se topeste 30 g de unt, in care se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine transparenta, se ... (mai mult)
Citeste -
Smoothie de fructe
Smoothie de fructe se prepara foarte usor,putem alege orice fructe dorim, in orice combinatie ne place. Trebuie mai ... (mai mult)
Citeste -
Risotto cu carne tocata
Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit intr-o tigaie cu ulei. Cand ceapa a devenit transparenta, ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu branza
Intr-un castron mare, se bat ouale si se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie. Se topeste untul si se toarna peste ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu fructe de padure
Se sfaramana biscuitii si se amesteca cu unt, pe foc. Apoi, se lasa la racit. Se blenduiesc fructele si se toarna peste ... (mai mult)
Citeste -
Risotto cu sofran
Orezul il spalam bine in ape succesive, iar ceapa o tocam marunt. Intr-o tigaie, topim untul, peste care adaugam ceapa ... (mai mult)
Citeste







