Risotto cu fructe de mare

cumparamisim.ro
Foto - Risotto cu fructe de mare
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

o cana de orez 12 stridii fara cochilie 1 catel de usturoi 1/2 ceapa 3 linguri ulei de masline 1 pahar vin alb o cana supa de legume o rosie decojita 6 creveti 3 linguri parmezan ras 2 linguri unt sare piper

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, la foc mare, se incalzeste putin ulei de masline si se gatesc stridiile timp de 2 minute. Apoi, se scot stridiile, iar in uleiul ramas se pune ceapa tocata impreuna cu un catel de usturoi. Se adauga orezul si 1 pahar de vin alb. Odata absorbit vinul, dupa aproximativ 20 de minute, se adauga rosia decojita si se amesteca constant. Cand orezul ajunge la forma dorita, se aduaga fructele de mare si se condimenteaza cu sare si piper. Apoi, se aduaga parmezanul si untul si se amesteca bine. Se serveste cald!

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Risotto cu parmezan

    Risotto cu parmezan

    Intr-o cratita se topeste 30 g de unt, in care se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine transparenta, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Smoothie de fructe

    Smoothie de fructe

    Smoothie de fructe se prepara foarte usor,putem alege orice fructe dorim, in orice combinatie ne place. Trebuie mai ... (mai mult)

    Citeste
  • Risotto cu carne tocata

    Risotto cu carne tocata

    Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit intr-o tigaie cu ulei. Cand ceapa a devenit transparenta, ... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu branza

    Tarta cu branza

    Intr-un castron mare, se bat ouale si se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie. Se topeste untul si se toarna peste ... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu fructe de padure

    Tarta cu fructe de padure

    Se sfaramana biscuitii si se amesteca cu unt, pe foc. Apoi, se lasa la racit. Se blenduiesc fructele si se toarna peste ... (mai mult)

    Citeste
  • Risotto cu sofran

    Risotto cu sofran

    Orezul il spalam bine in ape succesive, iar ceapa o tocam marunt. Intr-o tigaie, topim untul, peste care adaugam ceapa ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))