Risotto cu sofran
Ingrediente:
250 g orez 1 l supa de pui 60 g de unt 50 g parmezan 2 cepe ulei de masline 3 fire de sofran sare
Mod de preparare:
Orezul il spalam bine in ape succesive, iar ceapa o tocam marunt. Intr-o tigaie, topim untul, peste care adaugam ceapa tocata si calim, la foc mediu, iar cand ceapa devine transparenta, adaugam orezul si amestecam des, pentru a nu lasa orezul sa se lipeasca. Dupa aproximativ 4 minute, cand orezul capata aspectul lucios, turnam 200 ml de supa de pui fierbinte si lasam la fiert. Vom amesteca in continuare, cat sa nu se lipeasca orezul de fundul tigaii si vom adauga treptat din supa de pui, pana ce orezul se hidrateaza suficient. Separat,intr-un vas mic, punem 1 lingurita de bulion si il punem pe foc, pana cand incepe sa fiarba, adaugam si firele de sofran si oprim focul, lasand sa se raceasca putin, astfel incat sofranul sa-si elibereze intreaga aroma in consistenta bulionului. Cand orezul este gata si a fiert suficient, adaugam peste el si bulionul aromat cu sofran, amestecam bine si mai lasam pe foc pentru inca 3 minute. Risotto cu sofran se serveste fierbinte, cu parmezan ras deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Risotto cu parmezan
Intr-o cratita se topeste 30 g de unt, in care se caleste ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine transparenta, se ... (mai mult)
Citeste -
Supa de conopida
Intr-o cratita, se fierbe conopida, morcovul impreuna cu supa de legume sau apa. Intre timp, se pune la prajit prazul si... (mai mult)
Citeste -
Risotto cu carne tocata
Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit intr-o tigaie cu ulei. Cand ceapa a devenit transparenta, ... (mai mult)
Citeste -
Calamar cu orez
Intr-o tigaie se pune un pic de ulei de masline, usturoiul tocat si ceapa tocata, la foc mediu. Cand ceapa se inmoaie, ... (mai mult)
Citeste -
Risotto cu legume
Intr-o cratita, se topeste untul si se adauga usturoiul, ceapa si morcovul, taiate marunt, si se amesteca bine. Apoi, se... (mai mult)
Citeste -
Risotto cu ciuperci
Intr-o tigaie, se pune ceapa tocata la calit impreuna cu usturoiul si putin unt. Dupa 2-3 minute, se includ si ... (mai mult)
Citeste







