Calamar cu orez
Ingrediente:
100-150 g calamar 150 g orez ceapa ardei gras 1/2 l vin alb rosii ulei de masline sofran 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune un pic de ulei de masline, usturoiul tocat si ceapa tocata, la foc mediu. Cand ceapa se inmoaie, se adauga calamarul taiat in cate 2-3 bucati fiecare si se amesteca bine! Apoi, se pun rosiile tocate, ardeiul, vinul si piper, dupa gust, si se lasa la gatit. Adaugati orezul si sofranul si amestecati iar! Se lasa la gatit timp de 20 de minute pentru a se inmuia boabele de orez. Se presara sare! Apoi, se ia de pe foc si se lasa 5 minute inainte de servire pentru a se combina aromele!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Calamar pane
Se dezgheata inelele de calamar si se pun la inmuiat intr-un castron cu lapte. Se amesteca bine faina cu berea pentru a ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fructe de mare
Intr-un bol punem maslinele, castravetii taiati fasii, maioneaza, crevetii si inelele de calamar. Se condimenteaza cu ... (mai mult)
Citeste -
Calamar cu sos
Curatati si spalati calamarul. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se prajeste usturoiul cu ceapa, tocate ... (mai mult)
Citeste -
Calamar cu legume
Se spala si se curata calamarul. Apoi, se taie fiecare in 3-4 bucati. Se spala legumele, se curata si se taie. Morcovul ... (mai mult)
Citeste -
Paella cu fructe de mare
Pentru inceput, decorticam crevetii, apoi curatam middile si scoicile. Intr-o tigaie vom pune la incins ulei de masline,... (mai mult)
Citeste -
Smochine umplute cu orez
Se spala smochinele, se oparesc cu apa clocotita si se taie putin imprejurul coditei. Prin aceasta taietura se umplu ... (mai mult)
Citeste







