Homar la cuptor
Ingrediente:
2 homari 200 g unt 1 lingura de ulei 3 lamai 2 linguri de lichior 4 linguri pesmet 1/2 lingurita piper 1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Scufundati in apa fiarta homarii si lasati-i 4 minute, suficient pentru a muri! Spoi, ii scoateti sub un jet de apa rece de la robinet, se taie in jumatati egale, se adauga sare si se unge coaja cu ulei. Se baga la cuptor timp de 12 minute. Se topeste untul impreuna cu sucul de la cele 3 lamai si lichiorul, se bate bine, si se toarna peste homar. Se presara pesmet peste carnea homarului ca sa acopere suprafata si se mai lasa pentru 10 minute la cuptor ca sa se rumeneasca. Se serveste pe un pat de salata verde!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Spaghete cu homar
Scufundati homarul in apa fiarba si lasati-l timp de 4 minute. Apoi, bagati-l sub un jet de apa rece! Incercati sa-i ... (mai mult)
Citeste -
Cartofi cu branza la cuptor
Taiem cartofii in cubulete, la fel si branza. Folosim o cratita pe care o tapetam ca margarina sau unt, in care vom pune... (mai mult)
Citeste -
File de pangasius la cuptor
Fileurile de peste se spala, se scurg de apa si se aseza in tava. Peste ele presaram condimentele, turnam o jumatate de ... (mai mult)
Citeste -
Cartofi copti la cuptor
Cartofii spalati si curatati de coaja, se taie in jumatati si se aseaza pe o tava. Peste fiecare jumatate de cartof, se ... (mai mult)
Citeste -
Cartofi la cuptor cu pui
Cepele se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Carotifii se curata si se taie cubulete. Carnea de pui se curata ... (mai mult)
Citeste -
Cartofi dulci la cuptor
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Feliile de cartofi se aseaza intr-o tava cu putin ulei, peste... (mai mult)
Citeste







