Budinci
Budinca de dovleac
Publicata vineri, 18 octombrie 2013, 09:35Dovleacul se curata de coaja, apoi se da pe razatoare. Se iau apoi ouale, care se vor bate cu zahar, iar dupa ce devin spuma, se adauga si pesmetul, praful de copt si scortisoara. Se presara si un ... (mai mult)
CitesteOrez cu gutui
Publicata sambata, 12 octombrie 2013, 11:12Se pune la fiert cam 250 ml de apa, amestecata impreuna cu zaharul, gutuile taiate marunt, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa la fiert, pana cand apa da in clocot, apoi punem si orezul spalat ... (mai mult)
CitesteBudinca de dovlecei
Publicata sambata, 20 iulie 2013, 11:49Se spala dovleceii si se scot samburii. Se dau prin razatoare si se presara cu sare. Dupa ce se amesteca putin, se lasa deoparte aproximativ 20-30 de minute. Apoi, se storc bine si se amesteca cu ... (mai mult)
CitesteBudinca cu branza de vaci
Publicata miercuri, 29 mai 2013, 10:53Intr-o tigaie, se pune 2 linguri de apa impreuna cu zaharul si se amesteca pana se caramelizeaza. Se bat ouale bine, apoi se toarna smantana si branza dulce peste ele. Amestecati bine si bagati la ... (mai mult)
CitesteBudinca de macaroane
Publicata miercuri, 29 mai 2013, 10:40Se fierb macaroanele. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Intre timp, se pune ceapa la calit cu putin ulei de masline si se condimenteaza. Adaugati rosiile tocate si sunca cu ardeiul,... (mai mult)
CitesteBudinca de gris
Publicata miercuri, 29 mai 2013, 10:16Se amesteca zaharul si laptele intr-o cratita mica. Se incalzeste la foc mediu si se aduce la fierbere. Apoi, se indeparteaza de foc si se adauga grisul, amestecand. Se readuce la fierbere pana cand ... (mai mult)
CitesteBudinca de spanac
Publicata luni, 27 mai 2013, 10:59Se spala bine frunzele de spanac in apa rece. Se pun la fiert, timp de 10 minute, cu sare. Apoi, se taie in fasii subtiri si se pregateste sosul bechamel din unt si 2 galbenusuri. Intr-un alt castron,... (mai mult)
CitesteBudinca de cartofi
Publicata luni, 15 aprilie 2013, 09:43Se curata cartofii si se pun la fiert pentru 5 minute in apa clocotita, cu sare. Se scurg bine de apa. Curatati ceapa si tocati-o fin, apoi se amesteca cu cartofii si cateva felii de branza. Se unge o... (mai mult)
CitesteBudinca de vanilie
Publicata luni, 15 aprilie 2013, 09:31Intr-o cratita se pune laptele cu vanilia si zahar, la foc mic. Se adauga cele 2 galbenusuri in lapte si se aduce la fierbere, amestecand incontinuu. Intr-o forma clatita cu apa rece se pune ... (mai mult)
CitesteBudinca cu branza
Publicata luni, 15 aprilie 2013, 09:23Se pun toate ingredientele intr-un castron, mai putin caramelul, si se mixeaza. Amestecul obtinut se toarna intr-o cratita si se aduce la fierbere. Se amesteca incontinuu timp de 2 minute. Apoi, se ... (mai mult)
CitesteOrez cu lapte
Publicata vineri, 1 februarie 2013, 16:22Se pune la fiert laptele cu apa, vanilia si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si bine spalat, lasand sa fiarba la foc mic si amestecand din cand in cand cu lingura. Este gata ... (mai mult)
CitesteGris cu lapte
Publicata vineri, 1 februarie 2013, 16:09Se pune la fiert apa cu laptele si vanilia. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul, amestecand mereu cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga zaharul si sarea si se lasa sa fiarba incet ... (mai mult)
CitesteBudinca de orez
Publicata sambata, 22 decembrie 2012, 14:18Orezul curatat se fierbe, acoperit, intr-o cratita de 2 l cu apa rece sau fierbinte, la foc mic. Cand apa a scazut aproape de tot, se adauga laptele fierbinte si sarea si se fierbe in continuare, ... (mai mult)
CitesteBudinca de fructe
Publicata joi, 22 noiembrie 2012, 18:23Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visiniele si ciresele se rup in jumatati si se curata de samburi; caisele si piersicile, necurarate, se taie in felii de 2 cm grosime; ... (mai mult)
Citeste



















