Gris cu lapte
Ingrediente:
3/4 pahar gris 2 pahare lapte 3/4 pahar apa vanilie zahar ( dupa gust ) 1 varf cutit sare dulceata sau miere
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu laptele si vanilia. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul, amestecand mereu cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga zaharul si sarea si se lasa sa fiarba incet pana ce grisul absoarbe tot laptele, fara insa sa fie prea tare, deoarece se mai intareste dupa racire. Se toarna pe farfurie si se serveste rece cu dulceata, cu miere, cu caramel sau zahar ars.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu crema de gris
Prajitura este foarte usor de preparat. Astfel, intr-o cratita se toarna laptele si se pune pe foc, peste el se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Budinca de gris
Se amesteca zaharul si laptele intr-o cratita mica. Se incalzeste la foc mediu si se aduce la fierbere. Apoi, se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si gris
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Intr-un bol amestecam grisul impreuna cu faina, praful de copt si ... (mai mult)
Citeste -
Galuste de gris
Se amesteca untul ce a stat la temperatura camerei cu oul lingura de apa, putina sare si grisul. Cu ajutorul unei ... (mai mult)
Citeste -
Budinca de ciocolata
Caramelizam 5 linguri de zahar, apoi turnam caramelul pe marginile interioare ale cupelor de budinca. Intr-o cratita, ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu prune si gris
Pentru aluat, se pun intr-un bol faina, laptele, drojdia, zaharul, oul, coaja de lamaie si un praf de sare si se ... (mai mult)
Citeste







