Budinca de ciocolata
Ingrediente:
40 g ciocolata amaruie 500 ml lapte 1 ou 100 g zahar 50 g gris
Mod de preparare:
Caramelizam 5 linguri de zahar, apoi turnam caramelul pe marginile interioare ale cupelor de budinca. Intr-o cratita, turnam laptele si cantitatea ramasa de zahar si fierbem, pana cand zaharul se topeste definitiv, peste lapte presaram in ploaie si grisul si amestecam mereu, pana se incorporeaza. Dupa aproximativ 5 minute, cand grisul a inceput sa se ingroase, oprim focul. Separat topim ciocolata, intr-un castron in baie de aburi, apoi batem oul si il adaugam peste ciocolata, amestecand mereu pentru omogenizare. Adaugam apoi si compozitia de lapte si gris, amestecand treptat cu ciocolata. Compozitia finala se va turna in cupele de budinca taptetate cu zahar caramelizat, le asezam intr-o tava cu apa si le coacem in cuptor cam jumatate de ora. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca, apoi le dam la frigider cam 60 de minute. Cand s-au racit, rasturnam cupele pe farfurii si se pot decora dupa plac.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Cornuri pufoase
Intr-un castron, se pune faina. Separat, se topeste untul in 250 ml lapte putin caldut impreuna cu 70 g zahar si un cub ... (mai mult)
Citeste -
Nuci umplute
Intr-un castron, se amesteca bine untul cu zaharul pudra si cel vanilat. Apoi, se adauga miezul de nuca macinat impreuna... (mai mult)
Citeste -
Sos de ciocolata alba
Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu biscuiti si budinca
Preparam crema pentru care mixam cele 3 galbenusuri, impreuna cu zaharul, amidonul si laptele. Turnam amestecul intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste







