Cornuri pufoase
Ingrediente:
500 ml lapte 75 g zahar 50 g unt 500 g faina 1 plic budinca de ciocolata 1 lingurita esenta de rom 2 oua 70 g ciocolata menaj 1 cub drojdie
Mod de preparare:
Intr-un castron, se pune faina. Separat, se topeste untul in 250 ml lapte putin caldut impreuna cu 70 g zahar si un cub de drojdie. Apoi, se toarna in castronul cu faina, se adauga un ou si un varf de cutit de sare. Se framanta bine si se lasa la crescut aluatul timp de 35-45 de minute. Intr-o cratita, se pune praful de budinca impreuna cu 5 linguri de zahar si se adauga restul de lapte. La foc mic, se pune ciocolata de menaj maruntita si se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa budinca. Se lasa la racit. Apoi, se intinde aluatul in forma de cerc pe un blat presarat cu faina. Se taie in triunghiuri si se pune crema pe fiecare bucata. Se ruleaza, iar cornurile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca timp de 30 de minute. Apoi, se ung cu ou si se baga la cuptorul incins dinainte timp de 25 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Clatite pufoase
Intr-un castron, se amesteca faina, zaharul si praful de copt. Apoi, se bat albusurile. Separat, se bat galbenusurile si... (mai mult)
Citeste -
Gogosi pufoase
Se amesteca toate ingredientele bine, dupa care se toarna lapte cald si se formeaza aluatul. Se adauga ouale batute si ... (mai mult)
Citeste -
Gofre pufoase
Intr-un bol, se pun impreuna toate ingredientele si se amesteca bine, cu ajutorul unui mixer sau al unui tel. Cand ... (mai mult)
Citeste -
Galuste pufoase
Cele doua oua se bat spuma, adaugandu-se treptat grisul, amestecam mereu pentru a nu se forma cocoloase, iar la final ... (mai mult)
Citeste -
Minciunele pufoase
Vom realiza un aluat din amestecul tuturor ingredientelor, framantam bine, pana obtinem un alut pufos. Din aluatul ... (mai mult)
Citeste -
Cornuri cu rahat
Intr-un vas mai mare se pun faina impreuna cu zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte cladut si untul topit. La final ... (mai mult)
Citeste







