Budinca de vanilie
Ingrediente:
1 l lapte 4 oua 2 galbenusuri 200 g zahar vanilie
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune laptele cu vanilia si zahar, la foc mic. Se adauga cele 2 galbenusuri in lapte si se aduce la fierbere, amestecand incontinuu. Intr-o forma clatita cu apa rece se pune compozitia obtinuta si se baga la cuptorul incins la 180 de grade. Se lasa timp de 30 de minute. Cand este gata, se toarna peste zahar topit si se decoreaza cu frisca cand se serveste!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Budinca de orez cu mere
Merele se curata de coaja si se taie in felii subtiri, apoi le stropim cu zeama de lamaie pentru a le pastra culoarea. ... (mai mult)
Citeste -
Choux a la creme
Intr-o cratita, se pune 250 ml apa impreuna cu 100 ml ulei la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se indeparteaza de la ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu crema
Blatul il pregatim batand albusurile celor 5 oua, spuma. Peste ele se adauga si zaharul si se bat in continuare pana ... (mai mult)
Citeste







