Choux a la creme
Ingrediente:
4 oua 150 g faina 250 ml apa 100 ml ulei 1 plic budinca de vanilie 500 ml lapte 5 linguri zahar
Mod de preparare:
Intr-o cratita, se pune 250 ml apa impreuna cu 100 ml ulei la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se indeparteaza de la caldura si se toarna faina. Se pune din nou pe foc si se amesteca bine! Apoi, se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Aluatul obtinut se pune intr-o punga care se gaureste intr-un colt si se formeaza rozete intr-o tava sau daca aveti ustensila de spritat va poate fi de ajutor. Se baga la cuptor si se lasa timp de 25 de minute, fara a se deschide cuptorul. Intre timp, se prepara budinca de vanilie. Intr-o cratita, se pune laptele impreuna cu praful de vanilie si 5 linguri de zahar, la foc mediu, si se amesteca pana se ingroasa. Dupa ce s-au racit prajiturelele obtinute, se taie pe jumatate si se adauga crema la mijloc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Briose cu morcovi
Amestecam untul, sucul de portocale si oul, mixand bine, pana ce se incorporeaza totul, apoi adugam morcovii dati pe ... (mai mult)
Citeste -
Negresa de post
Faina, cacaua, zaharul, apa, uleiul, nucile si fructele se amesteca toate, pana cand se obtine o compozitie asemanatoare... (mai mult)
Citeste -
Bezele cu nuca
Albusurile se mixeaza bine, la bain marie, impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, iar cand incepe sa capate ... (mai mult)
Citeste -
Biscuiti cu fulgi de ciocolata
Se mixeaza zaharul impreuna cu untul pana ce capat aspectul unei creme. Faina se amesteca impreuna cu ouale, ciocolata, ... (mai mult)
Citeste -
Crema catalana
Amidonul se dizolva in 30 ml de lapte rece, iar celor 4 oua li se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se pune la ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu iaurt si dulceata
Se toarna iaurtul intr-un bol mai mare, peste el se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana ce capata consistenta unei ... (mai mult)
Citeste







