Cremes
Ingrediente:
700 ml lapte 1 pachet foietaj 150 g zahar 100 g unt budinca de vanilie vanilie
Mod de preparare:
Foile de aluat se coc pe rand in cuptor, intr-o tava, cam 20 de minute fiecare, apoi le lasam sa se raceasca. Intre timp, punem intr-un bol praful a doua plicuri de budinca de vanilie, adaugam si zaharul si putin lapte. Amestecam pana cand praful se budinca si zaharul se dizolva. Restul laptelui il punem la fiert, iar cand da in clocot turnam si amestecul de lapte si praf de budinca. Amestecam cu ajutorul unui tel, pana cand compozitia incepe sa se ingroase, apoi dam la o parte de pe foc. Lasam cam 10 minute sa se mai raceasca, urmand sa punem si untul si amestecand bine pana se incorporeaza tot untul. Adaugam si esenta de vanilie si umplutura este gata. Folosim tava de copt, in care asezam prima foaie de aluat, peste ea turnam campozitia toata, intindem pe toata suprafata foii si acoperim cu cea de-a doua foaie. Cand am terminat de montat prajitura, dam tava la cuptorul incins cam pentru 20 de minute. Cand e gata, se presara zahar pudra si se da la frigider.







