Rulada cu crema
Ingrediente:
Blat: 100 g zahar 5 oua 20 ml ulei 100 g faina 1 praf de copt esenta de vanilie Crema: 200 ml smantana dulce 200 ml lapte 1 plic budinca de vanilie
Mod de preparare:
Blatul il pregatim batand albusurile celor 5 oua, spuma. Peste ele se adauga si zaharul si se bat in continuare pana obtinem consistenta bezelei. Galbenusurile se bat si ele cu putina sare si zahar, adaugam faina si praful de copt si incorporam usor. Compozitia se toarna apoi peste spuma de albusuri si se omogenizeaza cu ajutorul unei furculite. Aluatul rezultat il vom aseza intr-o tava de copt, tapetata cu unt si il vom rumeni in cuptor, cam 30 de minute. Cat timp blatul sta la cuptor, pregatim si crema punand intr-o cratita smantana, laptele si praful de budinca. Vom fierbe la foc mic, pana ce obtinem o crema groasa. Cand blatul este gata si s-a mai racit, intindem pe toata suprafata acestuia crema de vanilie si rulam usor, formand rulada. Deasupra pudram cu zahar vanilat, apoi lasam la rece timp de 2 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rulada cu capsuni
Se pregateste mai intai aluatul pentru rulada, separand cele patru galbenusuri de albusurile lor. Albusaurile se bat ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu ciocolata
Pregatirea blatului se realizeaza astfel: albusurile celor 3 oau se bat bine cu un praf de sare si zahar. Separat se bat... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu crema de ciocolata
Pentru blat, mai intai se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu nuca de cocos
Nuca de cocos se amesteca impreuna cu 50 g de unt formand o crema. Punem zaharul intr-o cratita si punem pe foc, turnand... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu zmeura
Celor 4 oua li se separa albusurile de galbenusuri si se pun in boluri separate. Galbenusurile se bat impreuna cu ... (mai mult)
Citeste -
Rulada de curcan
Painea se inmuaie in lapte si se stoarce dupa care se amesteca cu carnea de curcan tocata si slanina. Ceapa si verdeata ... (mai mult)
Citeste







