Rulada cu crema de ciocolata
Ingrediente:
Blat: 100 g zahar 100 g faina 40 g cacao 40 ml ulei 4 oua vanilie 1 praf de copt Crema: 100 g ciocolata neagra 20 g unt 150 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Pentru blat, mai intai se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, uleiul si vanilia. Cand au devenit o crema pufoasa, se adauga cacao, faina si praful de copt si se mixeaza din nou, pana ce toate ingredientele se incorporeaza perfect. Separat, albusurile se bat spuma, cu un praf de sare, apoi se incorporeaza peste compozitia de galbenusuri. Odata pregatit, blatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si se coace in cuptorul incins, timp de 25 de minute. Intre timp se prepara si crema topind la bain marin ciocolata, peste ea se adauga untul si se mixeaza bine. Smantana se adauga la final, dupa ce crema de ciocolata incepe sa se raceasca, apoi se da la frigider, cam jumatate de ora. Cand s-a rumenit suficient, blatul se scoate din tava si se aseaza pe un prosop, apoi se ruleaza usor si se lasa la racit. Dupa 20 de minute, se scoate crema de la rece si se intinde pe toata suprafata blatului, ruland apoi totul. Cand e gata, rulada se da la frigider cel putin 2 ore, timp in care crema va patrunde in textura blatului si va deveni numai buna de servit.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rulada cu ciocolata
Pregatirea blatului se realizeaza astfel: albusurile celor 3 oau se bat bine cu un praf de sare si zahar. Separat se bat... (mai mult)
Citeste -
Semifreddo de ciocolata
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, pana devin o crema fina. Separat se bate si smantana, apoi se incorporeaza... (mai mult)
Citeste -
Crema ganache
Smantana se incalzeste int-o cratita, peste ea se vor pune bucatile de ciocolata si se amesteca mereu, pana cand obtiem ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu capsuni
Se pregateste mai intai aluatul pentru rulada, separand cele patru galbenusuri de albusurile lor. Albusaurile se bat ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura buturuga
Pentru blat se separa 6 galbenusuri, de albusurile lor. In bolul in care am pus albusurile, se adauga 6 linguri de zahar... (mai mult)
Citeste -
Crema de ciocolata
Se freaca galbenusurile si oul cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat, se dizolva restul de zahar in laptele ... (mai mult)
Citeste







