Crema de ciocolata

Foto - Crema de ciocolata
Complexitate: usor Timp de preparare: 30 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

500 ml lapte 1 pahar zahar pudra 100 g ciocolata amaruie 2 galbenusuri 1 ou 150-200 g frisca

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile si oul cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat, se dizolva restul de zahar in laptele fierbinte, la care se adauga ciocolata tocata marunt, iar dupa ce se amesteca bine, se combina cu prima compozitiei. Se bate totul cu telul, apoi se toarna crema in cescute sau forme mici si se asaza intr-o tava cu apa fierbinte care sa ajunga doar pana la jumatatea cestilor. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit pana cand crema este gata. Dupa ce se raceste complet, cestile sau formele se dau la frigider. Crema de ciocolata din forme se rastoarna pe farfurioare de desert. Se orneaza cu frisca.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Semifreddo de ciocolata

    Semifreddo de ciocolata

    Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, pana devin o crema fina. Separat se bate si smantana, apoi se incorporeaza... (mai mult)

    Citeste
  • Crema ganache

    Crema ganache

    Smantana se incalzeste int-o cratita, peste ea se vor pune bucatile de ciocolata si se amesteca mereu, pana cand obtiem ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu biscuiti si budinca

    Prajitura cu biscuiti si budinca

    Preparam crema pentru care mixam cele 3 galbenusuri, impreuna cu zaharul, amidonul si laptele. Turnam amestecul intr-o ... (mai mult)

    Citeste
  • Cheesecake cu ciocolata

    Cheesecake cu ciocolata

    Intr-un castron se amesteca untul cu cacao si biscuitii sfaramati. Se adauga praful de copt si se toarna in tava. Se ... (mai mult)

    Citeste
  • Moelleux au chocolat

    Moelleux au chocolat

    Mai intai se porneste cuptorul, apoi se unge o forma de tort cu putin unt si se lasa sa stea la frigider. Intre timp se ... (mai mult)

    Citeste
  • Spuma de ciocolata

    Spuma de ciocolata

    Intr-un bol, punem cele doua albusuri, adaugam zaharul si le mixam, pana devin o spuma consistenta. Separat, frisca se ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))