Spuma de ciocolata
Ingrediente:
200 g ciocolata neagra 150 ml frisca 2 albusuri 20 g zahar
Mod de preparare:
Intr-un bol, punem cele doua albusuri, adaugam zaharul si le mixam, pana devin o spuma consistenta. Separat, frisca se bate si ea spuma cu 100 ml lapte, iar ciocolata se topeste la bain marie. Peste ciocolata topita, adaugam mai intai albusurile batute, incorporam, apoi punem firsca spuma si omogenizam compozitia, pana obtinem o crema fina. Spuma de ciocolata se tina la frigider timp de 4 ore, apoi poate fi servita ca atare sau cu fructe.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Mousse de ciocolata
Intr-o cratita, se pune ciocolata impreuna cu laptele, la foc mic. Cand s-a topit ciocolata, se ia de pe foc si se ... (mai mult)
Citeste -
Bezele cu ciocolata
Bezelele cu ciocolata se prepara foarte usor si rapid, astfel cele 6 albusuri se mixeaza cu un praf de sare, iar cand ... (mai mult)
Citeste -
Bilute de ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas, apoi se topeste la bain marin, se toarna esenta de rom, apoi se da ... (mai mult)
Citeste -
Sos de ciocolata alba
Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)
Citeste -
Pandispan cu ciocolata
Celor 10 oua li se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se vor mixa impreuna cu uleiul, pana ce devin ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste







