Pandispan cu ciocolata
Ingrediente:
200 g zahar 250 g faina 10 oua 50 ml ulei 200 g ciocolata 1 lamaie vanilie 1 praf de copt
Mod de preparare:
Celor 10 oua li se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se vor mixa impreuna cu uleiul, pana ce devin asemenea unei maioneze, iar albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Peste spuma de albusuri, se vor adauga galbenusurile mixate, vanilia, coaja de lamaie si putina zeama de lamaie, amestecand usor, pentru a mentine aspectul aerat al compozitiei. La final se presara faina si praful de copt si se incorporeaza usor. Compozitia pentru pandispan se toarna intr-o forma de tarta, deasupra se rade ciocolata si se da la rumenit, in cuptorul incins, timp de 25 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de ciocolata alba
Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste -
Ciocolata de casa
Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Pandispan cu capsuni
Pentru inceput, se separa galbenusurile de albusuri. Apoi, se bat albusurile spuma, turnand praful de sare si zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Glazura de ciocolata
Se sfaramana ciocolata si se pune intr-o cratita impreuna cu apa. La foc mic, amestecati pana cand ciocolata este ... (mai mult)
Citeste -
Parfait de ciocolata
Se pune ciocolata pe foc la topit in lapte, se adauga tot zaharul si se amesteca bine. Apoi, se bat putin galbenusurile ... (mai mult)
Citeste