Bezele cu ciocolata
Ingrediente:
6 albusuri 50 g ciocolata 250 g zahar vanilie sare
Mod de preparare:
Bezelele cu ciocolata se prepara foarte usor si rapid, astfel cele 6 albusuri se mixeaza cu un praf de sare, iar cand incep sa se ingroase, se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare, pana ce devin o spuma foarte tare. Ciocolata, poate fi alba, amaruie sau cu lapte, dupa preferinte, ea se sparge in bucatele cat mai mici, asemanatoare fulgilor de ciocolata, apoi se adauga in spuma de albusuri, amestecand usor. Odata realizata compozitia pentru bezea, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se formeaza bezelele cu ajutorul unui pos. In cuptorul ce a fost incins in prealabil, se rumenesc bezelele, timp de aproximativ 20 de minute, pana ce acestea se deshidrateaza definitiv si devin crocante. Se servesc calde sau reci.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Bezele cu nuca
Albusurile se mixeaza bine, la bain marie, impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, iar cand incepe sa capate ... (mai mult)
Citeste -
Bezele cu nuca de cocos
Mai intai se bat spuma, albusurile, cu un praf de sare. Cand spuma de albus incepe sa se intareasca, se adauga in ... (mai mult)
Citeste -
Sos de ciocolata alba
Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste -
Ciocolata de casa
Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste







