Budinca de fructe

Foto - Budinca de fructe
Complexitate: mediu Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

6 oua mari 150 grame faina 150 grame zahar 150 grame unt 1/2 kg mere, cirese, visine, caise sau piersici 20 ml rom 30 grame gris sau pesmet, vanilie

Mod de preparare:

Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visiniele si ciresele se rup in jumatati si se curata de samburi; caisele si piersicile, necurarate, se taie in felii de 2 cm grosime; prunele se rup in jumatati. Fructele se presara cu grisul sau pesmetul si se amesteca bine, imediat ce au fost pregatite, ca acesta sa absoarba lichidul. Zahar nu se pune. O forma cu baza mai mare se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Albusurile se bat spuma tare si se adauga apoi, zaharul tos impreuna cu romul; se bat in continuare, pana se intareste din nou spuma si se aduaga toate galbenusurile si untul topit, dar rece. Se amesteca de 5 ori, prin rasturnare, se pune toata faina si zaharul vanilat si se amesteca usor, ca sa se incorporeze faina. Se desarta jumatate din compozitie in forma tapetata, se presara repede fructele si peste fructe, restul compozitiei si se niveleaza. Cratita se baga la cuptorul incalzit cu 30 de minute inainte, unde se lasa 45 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 20 de minute, dupa care se mai poate reduce focul. Cand budinca este gata, se trece cucutitul pe margine si apoi se rastoarna in platou. Se pudreaza cu zahar si se serveste calda sau rece.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Prajitura cu budinca

    Prajitura cu budinca

    Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)

    Citeste
  • Smoothie de fructe

    Smoothie de fructe

    Smoothie de fructe se prepara foarte usor,putem alege orice fructe dorim, in orice combinatie ne place. Trebuie mai ... (mai mult)

    Citeste
  • Budinca de gris

    Budinca de gris

    Se amesteca zaharul si laptele intr-o cratita mica. Se incalzeste la foc mediu si se aduce la fierbere. Apoi, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu fructe de padure

    Tarta cu fructe de padure

    Se sfaramana biscuitii si se amesteca cu unt, pe foc. Apoi, se lasa la racit. Se blenduiesc fructele si se toarna peste ... (mai mult)

    Citeste
  • Budinca de post

    Budinca de post

    Mai intai se curata avocado si se pune intr-un blender, pentru a-l transforma intr-o pasta fina. Peste acesta se adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Budinca de paine

    Budinca de paine

    Franzela se feliaza si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Fiecare felie de paine se va inmuia in amestecul din oua ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))