Tort de cafea

Foto - Tort de cafea
Complexitate: usor Timp de preparare: 70 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 150 g faina 25 g cafea solubila 250 g de zahar 6 oua 30 ml ulei zahar vanilat 1 praf de copt sare Crema: 40 g ness 200 g zahar 4 oua 200 g ut rom Sirop: 150 ml apa rom 50 g zahar Decor: 300 ml frisca 30 g ness

Mod de preparare:

Mai intai preparam blatul pentru care, separam galbenusurile celor 6 oua, de albusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare si zahar, pana devin spuma. Galbenusurile, la randul lor, vor fi batute bine cu putin ulei si se amesteca impreuna cu spuma de albus. Peste compozitie, punem si nessul, zaharul vanilat, incorporam faina si praful de copt, amestecam totul si turnam blatul intr-o tava, rumenindu-l in coptor timp de 25 de minute. Cat timp coacem blatul, pregatim si crema punand intr-un bol ouale si zaharul amestecandu-le la bain marie. Cand s-au ingrosat, lasam sa se raceasca, apoi punem nessul si romul, iar la final untul batut spuma. Mixam in continuare, pana cand obtinem creama fina de cafea. Pentru sirop, fierbem apa, impreuna cu zaharul si nessul, pana ce siropul incepe sa se ingroase. Cand blatul s-a facut si s-a mai racit, il taiem in orizontala, in doua foi si montam tortul. Astfel, punem pe un platou prima foaie de blat, il insiropam pe toata suprafata, iar peste el intindem crema. Asezam si cel de-al doilea strat de blat, insiropam din nou si il acoperim cu frisca batuta spuma, cu ness. Pentru plus de savoare, putem decora si cu fulgi de ciocolata.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tort de fasole

    Tort de fasole

    Fasolea se fierbe bine, apoi se scurge de apa si se paseaza. Piureul de fasole se amesteca impreuna cu galbenusurile ... (mai mult)

    Citeste
  • Lichior de cafea

    Lichior de cafea

    Intr-o sticla se bun boabele de cafea si se toarna alcool pana se umple! Timp de 12 zile se va lasa deoparte. Dupa ce au... (mai mult)

    Citeste
  • Crema de cafea

    Crema de cafea

    Boabele de cafea se zdrobesc foarte bine, iar laptele se pune la fiert, intr-o cratita. Cand acesta a fiert, se opreste ... (mai mult)

    Citeste
  • Jeleu de cafea

    Jeleu de cafea

    Gelatina se pune in apa rece si se lasa sa stea 30 de minute. Intre timp cafeaua, impreuna cu vanilia taiata firicele, ... (mai mult)

    Citeste
  • Spuma de mere cu cafea

    Spuma de mere cu cafea

    Merele se spala si se curata de coaja se de casuta cu seminte, se taie felii subtiri si se fierb cu foarte putina apa, ... (mai mult)

    Citeste
  • Tiramisu mascarpone

    Tiramisu mascarpone

    Intr-un bol, se amesteca branza mascaprone impreuna cu zahar si un ou. In alt vas, se bat albusurile pana cand devin ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))