Jeleu de cafea
Ingrediente:
3 linguri de cafea macinata 2 pahare lapte 1/4 baton vanilie zahar tos (dupa gust) 1/4 pahar apa clocotita 20 g gelatina 2 linguri apa rece 150 g frisca batuta 1 pachetel zahar vanilat
Mod de preparare:
Gelatina se pune in apa rece si se lasa sa stea 30 de minute. Intre timp cafeaua, impreuna cu vanilia taiata firicele, se fierbe in lapte, la fel cum se prepara obisnuit o cafea naturala cu apa. Dupa ce se aseza cafeaua, se strecoara si se indulceste dupa gust. Gelatina se pune in apa clocotita si se dizolva complet, apoi se adauga la cafeaua cu lapte. Se da la rece, iar inainte de a incepe sa se gelatinizeze, se toarna intr-o forma stropita bine cu apa si se da din nou la frigider, unde sta cateva ore, dupa care se rastoarna in forma. Jeleul se orneaza cu frisca batuta, aromata cu zaharul vanilat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Lichior de cafea
Intr-o sticla se bun boabele de cafea si se toarna alcool pana se umple! Timp de 12 zile se va lasa deoparte. Dupa ce au... (mai mult)
Citeste -
Crema de cafea
Boabele de cafea se zdrobesc foarte bine, iar laptele se pune la fiert, intr-o cratita. Cand acesta a fiert, se opreste ... (mai mult)
Citeste -
Spuma de mere cu cafea
Merele se spala si se curata de coaja se de casuta cu seminte, se taie felii subtiri si se fierb cu foarte putina apa, ... (mai mult)
Citeste -
Tiramisu mascarpone
Intr-un bol, se amesteca branza mascaprone impreuna cu zahar si un ou. In alt vas, se bat albusurile pana cand devin ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu mere
Se curata merele si se taie felii subtiri. Se topeste untul impreuna cu biscuitii sfaramati. Apoi, se amesteca ouale ... (mai mult)
Citeste -
Tiramisu cu fructe de padure
Punem cafeaua la fiert, apoi lasam la racit. Mascarpone il punem intr-un bol si il amestecam impreuna cu mierea, ... (mai mult)
Citeste







