Supa de spanac

Foto - Supa de spanac
Complexitate: mediu Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 2 voturi / pareri

Ingrediente:

1kg spanac 3 cepe 50g faina 4 oua ( galbenusuri ) 300ml lapte 75g unt 100g paine alba 2.5L supa de oase sare.

Mod de preparare:

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape reci. Ceapa se taie marunt si se opareste. Painea alba se taie in cuburi mici, care se stropesc cu 25g unt topit si se rumenesc la cuptor, obtinandu-se crutoane. Se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe si se raceste. Ceapa se inbusa in 25g unt si putina supa de oase. Se adauga spanacul, supa de oase, sare si se fierbe totul pana cand spanacul este fiert. Se paseaza totul, obtinandu-se o crema. Galbenusurile se amesteca cu lapte, faina si sare, apoi se toarna in crema, amestecand continuu. Se mai fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de unt, pentru a impiedica formarea crustei. Crema se serveste fierbinte, cu crutoane deasupra.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Supa crema de spanac

    Supa crema de spanac

    Spanacul il curatam si il spalam bine, apoi se opareste in apa fierbinte timp de 5 minute, se scurge de apa si se aseaza... (mai mult)

    Citeste
  • Budinca de spanac

    Budinca de spanac

    Se spala bine frunzele de spanac in apa rece. Se pun la fiert, timp de 10 minute, cu sare. Apoi, se taie in fasii ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de spanac

    Salata de spanac

    Se spala bine frunzele de spanac, se taie sunca in fasii si se prajeste putin intr-o tigaie, la foc mic! Nu este nevoie ... (mai mult)

    Citeste
  • Mancare de spanac

    Mancare de spanac

    Spanacul se spala bine si se lasa la scurs, apoi il oparim. Tocam ceapa, morcovii ii dam pe razatoare si le calim ... (mai mult)

    Citeste
  • Foietaj cu spanac

    Foietaj cu spanac

    Spanacul se spala si se opareste in apa fierbinte, apoi se toaca marunt. Intr-un bol se dau pe razatoare parmezanul si ... (mai mult)

    Citeste
  • Frittata cu spanac

    Frittata cu spanac

    Spanacul se oparaste in apa fiarta, dupa care se scurge bine si se toaca marunt. Punem intr-o tigaie ulei si il ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))