Supa de scoici
Ingrediente:
1 kg de scoici 2 cepe 2 catei de usturoi 2 rosii coapte 1 lingurita piper rosu 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 foaie de dafin 1/2 de lamaie sare
Mod de preparare:
Se spala si se deschid scocile, se pun intr-o oala cu apa, se aduaga o frunza de dafin si zeama de la o jumatate de lamaie. Se taie ceapa in fasii si usturoiul in feliute. Se toaca rosiile si se pun deoparte. Ceapa si usturoiul se pun la calit impreuna cu o lingura de ulei, la foc mic. Cand incep sa prinda o culoare aurie-maro, se adauga o lingurita de piper rosu si se amesteca. Apoi, se adauga rosiile tocate si se prajesc impreuna. Intr-o cratita se pun scoicile si sosul obtinut, se fierbe timp de 15 minute la foc mediu. Cand este gata, se serveste imediat, calda!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Scoici la cuptor
Se toaca marunt usturoiul, ceapa si patrunjelul, se adauga sare si se amesteca totul cu pesmet. Acest amestec il legam ... (mai mult)
Citeste -
Scoici cu sos
Curatati scoicile sub apa rece si puneti-le intr-o cratita mare la foc mic. Apoi, dupa ce ati deschid toate scoicile, le... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu scoici
Scoicile se spala cu multa apa, apoi se lasa circa o ora in apa cu sare, pentru a elimina nisipul. Usturoiul se ... (mai mult)
Citeste -
Scoici cu orez
Se curata ardeiul, ceapa, ceapa verde si telina, se spala si se taie fidelute. Se incinge uleiul si 2-3 linguri de apa ... (mai mult)
Citeste -
Scoici cu rosii si orez
Intr-o tigaie se pune usturoiul, uleiul, ceapa si rosiile. Se lasa sa se prajeasca bine si apoi, se adauga scoicile. In ... (mai mult)
Citeste -
Scoici cu legume
Se spala si se taie toate legumele. Apoi, se pun morcovii, ciupercile, telina si ghimbirul intr-o tigaie cu putin ulei ... (mai mult)
Citeste







