Scoici cu orez
Ingrediente:
500 g scoici (din conserva) 200 g ciuperci (din conserva) 1 ardei gras mare 1 ceapa mijlocie 1 legatura ceapa verde 1 telina mica 150 ml vin alb sec 2 lingurite malai 200 g orez cu bobul lung 1 lingura ulei de masline 2 linguri patrunjel verde tocat piper sare
Mod de preparare:
Se curata ardeiul, ceapa, ceapa verde si telina, se spala si se taie fidelute. Se incinge uleiul si 2-3 linguri de apa rece, intr-o tigaie mai adanca, se pun vegetalele taiate si se soteaza 4-5 minute. Malaiul se combina cu vinul, sarea si piperul si se toarna in tigaie peste legume. Se fierbe pe foc mic 5-8 minute, amestecand des. Se adauga scoicile scurse si se mai fierbe 5 minute, pana se evapora lichidul. Separat, se fierbe orezul fara sare sau grasime, se strecoara si se asaza pe farfuria de servit. Mixtura de scoici se pune peste orez si se presara patrunjel verde.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Scoici cu rosii si orez
Intr-o tigaie se pune usturoiul, uleiul, ceapa si rosiile. Se lasa sa se prajeasca bine si apoi, se adauga scoicile. In ... (mai mult)
Citeste -
Scoici la cuptor
Se toaca marunt usturoiul, ceapa si patrunjelul, se adauga sare si se amesteca totul cu pesmet. Acest amestec il legam ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu scoici
Scoicile se spala cu multa apa, apoi se lasa circa o ora in apa cu sare, pentru a elimina nisipul. Usturoiul se ... (mai mult)
Citeste -
Scoici cu legume
Se spala si se taie toate legumele. Apoi, se pun morcovii, ciupercile, telina si ghimbirul intr-o tigaie cu putin ulei ... (mai mult)
Citeste -
Scoici Saint Jacques cu sos
Se taie legumele si se toaca ierburile si se pun intr-o cratita. Adaugati apa si lasati sa fiarba 10 minute. Apoi, se ... (mai mult)
Citeste -
Scoici cu vin
Pentru a realiza aceasta reteta este necesara o cratita cu gauri pentru abur. Se curata bine scoicile, se toaca marunt ... (mai mult)
Citeste