Scoici cu legume
Ingrediente:
10 scoici 100 g morcovi 100 g ciuperci 4 tulpini de telina suc de la 2 portocale 1/2 lingurita ghimbir 1/2 lamaie 2 linguri de smantana 1 rosie (pasta de tomate) ulei de masline sare
Mod de preparare:
Se spala si se taie toate legumele. Apoi, se pun morcovii, ciupercile, telina si ghimbirul intr-o tigaie cu putin ulei de masline si se lasa la gatit timp de 10 minute la foc mediu. Se adauga smantana si sucul de portocale si se fierbe totul inca 10 minute la foc mic de aceasta data. Scoicile se pun intr-o cratita unsa cu ulei de masline, se aduaga sosul cu legume gatit si se baga la cuptorul incins timp de 5 minute. Aceasta mancare este ideala pentru felul principal insotita de un vin alb sec sau vin spumant.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Scoici la cuptor
Se toaca marunt usturoiul, ceapa si patrunjelul, se adauga sare si se amesteca totul cu pesmet. Acest amestec il legam ... (mai mult)
Citeste -
Scoici cu orez
Se curata ardeiul, ceapa, ceapa verde si telina, se spala si se taie fidelute. Se incinge uleiul si 2-3 linguri de apa ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu scoici
Scoicile se spala cu multa apa, apoi se lasa circa o ora in apa cu sare, pentru a elimina nisipul. Usturoiul se ... (mai mult)
Citeste -
Scoici cu rosii si orez
Intr-o tigaie se pune usturoiul, uleiul, ceapa si rosiile. Se lasa sa se prajeasca bine si apoi, se adauga scoicile. In ... (mai mult)
Citeste -
Scoici Saint Jacques cu sos
Se taie legumele si se toaca ierburile si se pun intr-o cratita. Adaugati apa si lasati sa fiarba 10 minute. Apoi, se ... (mai mult)
Citeste -
Scoici cu vin
Pentru a realiza aceasta reteta este necesara o cratita cu gauri pentru abur. Se curata bine scoicile, se toaca marunt ... (mai mult)
Citeste