Scoici cu sos

Foto - Scoici cu sos
Complexitate: usor Timp de preparare: 30 minute
5.00 5 2 voturi / pareri

Ingrediente:

1 kg scoici proaspete 1 ceapa medie 2 catei de usturoi 1 lingura de faina patrunjel tocat 1 ardei iute (optional) boia de ardei ulei de masline sare

Mod de preparare:

Curatati scoicile sub apa rece si puneti-le intr-o cratita mare la foc mic. Apoi, dupa ce ati deschid toate scoicile, le luati de pe foc si le scoateti carnea cu atentie. Pastrati 4 sau 5 pentru prezentarea pe farfurie. Supa ramasa o pastrati pentru a da savoare dupa. Intre timp, se taie ceapa si usturoiul tocat foarte fin si se pun la rumenit intr-o tigaie cu ulei, la foc mic. Se adauga ardeiul iute. Apoi o lingura de faina si putin boia de ardei, un varf de cutit de sare si se lasa cateva minute. Adaugam scoicile, doua pahare de supa ramasa. Se lasa sa fiarba 10-15 minute si se presara patrunjelul tocat. Sosul se va ingrosa putin. Se serveste in farfurie, fierbinte!

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Scoici la cuptor

    Scoici la cuptor

    Se toaca marunt usturoiul, ceapa si patrunjelul, se adauga sare si se amesteca totul cu pesmet. Acest amestec il legam ... (mai mult)

    Citeste
  • Spaghete cu scoici

    Spaghete cu scoici

    Scoicile se spala cu multa apa, apoi se lasa circa o ora in apa cu sare, pentru a elimina nisipul. Usturoiul se ... (mai mult)

    Citeste
  • Scoici cu orez

    Scoici cu orez

    Se curata ardeiul, ceapa, ceapa verde si telina, se spala si se taie fidelute. Se incinge uleiul si 2-3 linguri de apa ... (mai mult)

    Citeste
  • Scoici cu rosii si orez

    Scoici cu rosii si orez

    Intr-o tigaie se pune usturoiul, uleiul, ceapa si rosiile. Se lasa sa se prajeasca bine si apoi, se adauga scoicile. In ... (mai mult)

    Citeste
  • Scoici cu legume

    Scoici cu legume

    Se spala si se taie toate legumele. Apoi, se pun morcovii, ciupercile, telina si ghimbirul intr-o tigaie cu putin ulei ... (mai mult)

    Citeste
  • Scoici Saint Jacques cu sos

    Scoici Saint Jacques cu sos

    Se taie legumele si se toaca ierburile si se pun intr-o cratita. Adaugati apa si lasati sa fiarba 10 minute. Apoi, se ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))