Supa de rosii
Ingrediente:
1L apa 750g rosii 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 2 ardei grasi 1 lingura marar patrunjel si leustean tocat 1/2 lingurita de zahar 1/2 lingurita faina 1 1/2 lingura untdelemn 1 1/2 lingura de orez sare
Mod de preparare:
Se spala rosiile, se rup si se pun la fiert cu jumtate din cantitatea de apa. Cand s-au inmuiat se trec prin sita. Morcovul, patrunjelul, ceapa, date pe razatoarea de zarzavat, se pun la fiert cu restul de apa. Cand s-au fiert se strecoara, pastrand numai zeama de zarzavat, care se pune pe foc impreuna cu bulionul preparat, orezul, sarea, zaharul, si ardeiul taiat in patru. Se lasa sa fiarba acoperit pana cand orezul este gata. Se adauga faina amestecand cu untdelemnul si cateva linguri de supa, verdeata tocata si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. Se poate servi atat fierbinte cat si rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa crema de rosii
Se incalzeste uleiul de masline si se lasa la rumenit ceapa, la foc mediu, pana cand devine transparenta. Se aduaga ... (mai mult)
Citeste -
Supa de rosii cu ciuperci
Se spala rosiile si se pun la fiert in 0,5 l apa. Dupa ce s-au fiert, se strecoara prin sita. Morcovul, patrunjelul si ... (mai mult)
Citeste -
Limba cu masline
Ceapa, rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste in tot untdelemnul, un minut. Se stinge cu sucul de rosii, frecat ... (mai mult)
Citeste -
Supa de naut
Boabele de naut se lasa la inmuiat peste noapte. Cand e gata de a fi pregatit, acesta se fierbe timp de doua ore in 2 ... (mai mult)
Citeste -
Supa de stridii
Spalati stridiile. Intr-o tigaie se pune putina apa, la foc mediu. Adaugati stridiile si lasati-le pana cand incep sa se... (mai mult)
Citeste -
Supa de rosii cu orez
Pentru inceput, legumele se spala bine si se toaca marunt, apoi se pun intr-o oala cu apa, la fiert. Rosiile se toaca ... (mai mult)
Citeste







