Limba cu masline
Ingrediente:
6-8 felii limba o ceapa de marime medie 50-100 ml untdelemn o foaie de dafin 25 grame faina 100 ml vin 150 ml suc de rosii 30 de masline 3-4 felii de lamaie fara coaja 10 boabe de piper o lingurita cu mustar 1/4 l supa in care a fiert limba
Mod de preparare:
Ceapa, rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste in tot untdelemnul, un minut. Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga toate celelalte ingredietnte, inclusiv limba. Cratita se introduce la cuptor, unde se lasa 30 de minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice untdelemnul. Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece cand se raceste se mai ingroasa; daca este nevoie, se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii. Sare se pune numai cand se raceste, daca mai este necesar. Se serveste rece, ca fel intai.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Limba cu maioneza
Limba se spala bine, se opareste pentru a se indeparta pielita si se spala din nou cu apa rece. Patrunjelul si tarhonul ... (mai mult)
Citeste -
Toba de porc
Stomacul de porc trebuie curatat si spalat foarte bine dupa care se recomanda sa fie lasat o ora in apa cu otet. ... (mai mult)
Citeste -
Toba de casa
Carnea de porc pentru toba va fi repezentata de urechi, picioare, sorici si limba. Toate acestea se curata bine si se ... (mai mult)
Citeste -
Pasta de masline
Se curata si se taie usturoiul, apoi se baga in blender impreuna cu maslinele! In timp ce se piseaza se adauga incet ... (mai mult)
Citeste -
Salata cu branza feta
Se spala rosiile si salat verde. Se taie si se pun intr-un bol. Apoi, se curata usturoiul si se adauga in bol impreuna ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei marinati
Dovleceii se spala bine si, daca sunt fragezi, nu se curata de coaja. Se taie felii rotunde de circa 2 cm lungime. Se ... (mai mult)
Citeste







