Toba de porc

Foto - Toba de porc
Complexitate: mediu Timp de preparare: 120 minute
5.00 5 4 voturi / pareri

Ingrediente:

stomac de porc 2 urechi de porc ficat de porc rinichi de porc limba de porc inima de porc 400 g slanina cu carne 200 g sorici foi de dafin 3 catei de usturoi piper sare

Mod de preparare:

Stomacul de porc trebuie curatat si spalat foarte bine dupa care se recomanda sa fie lasat o ora in apa cu otet. Urechiile de porc trebuiesc parlite bine inainte de a fi folosite. Urechiile se taie in bucati mai mici dupa care se pun la fiert impreuna cu limba, slanina cu carne, sorici, rinichii, inima si ficatul si se adauga sare, piper si foi de dafin. Se lasa la fiert aproximativ o ora jumate, pana cand furculita intra usor in sorici, dupa care se lasa sa se raceasca in oala in care au fiert. Acestea sunt taiate in bucatele de 3-4 cm si se pun intr-un castron in care se adauga zeama strecurata in care au fier impreuna cu usturoiul pisat bine si cu sare. Dupa ce sunt ametecate se umple stomacul de porc cu acestea si de mai adauga un pahar de zeama strecurata. Stomacul este cusut cu ata si se baga intr-o oala cu apa rece dupa care se da la fiert. Cand acesta incepe sa se umfle se inteapa cu acul si se tine la fiert pana incepe sa clocoteasca, in tot acest timp trebuie intors si pe celalta parte. Dupa ce se scoate toba de la fiert se pune intre 2 funduri de lemn si se presara cu o greutate peste aceasta pana a 2 a zi si de da la rece. Toba de casa de porc traditionala se taie feli si se poate servii cu mustar.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Toba de casa

    Toba de casa

    Carnea de porc pentru toba va fi repezentata de urechi, picioare, sorici si limba. Toate acestea se curata bine si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Toba de pui

    Toba de pui

    Pentru prepararea tobei, se curata mai intai puiul, se inlatura piele si grasimea. Se ia o oala mare, in care se vor ... (mai mult)

    Citeste
  • Piftie de porc

    Piftie de porc

    Dupa ce picioarele de porc sunt curatate bine se pun impreuna cu carnea de la capul de porc, urechile de porc si ... (mai mult)

    Citeste
  • Carnati de porc

    Carnati de porc

    Intr-un vas mare, vom pune carnea de porc ce tocmai am dat-o prin masina de tocat. Presaram sarea, piperul cimbrul si ... (mai mult)

    Citeste
  • Caltabos de porc

    Caltabos de porc

    Carnea de porc se da prin masina de tocat, apoi o asezam intr-un castron mai mare. Peste ea adaugam toate celelalte ... (mai mult)

    Citeste
  • Medalion de porc

    Medalion de porc

    Muschiul de porc se feliaza si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se rumenesc feliile in ulei incins, pe ambele ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))