Toba de pui

Foto - Toba de pui
Complexitate: usor Timp de preparare: 240 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 pui 4 catei de usturoi 35 g gelatina 3 frunze de dafin boabe de piper negru 1 lingura sare

Mod de preparare:

Pentru prepararea tobei, se curata mai intai puiul, se inlatura piele si grasimea. Se ia o oala mare, in care se vor pune bucatile de pui, dafinul, piperul si sarea, dupa gust. Apa nu se va pune deloc, deoarece carnea isi va lasa propriul suc in oala. Apoi, se va lau o oala mai mare decat cea in care am pus carnea si condimentele. In aceasta se va pune apa, urmand ca oala mai mica sa fie pusa deasupra celei mai mari, pentru a gati toba in baie-marie timp de 3 ore. Cand a fiert, se scoate carnea din oala, iar in zeama rezultata se adauga usturoiul, apoi se strecoara totul. Se taie un bidon de 2 litri pe jumatate, apoi in acesta se va pune zeama si bucatile de carne. Se acopera desupra cu o pelicula de plastic si se lasa la frigider, pana a doua zi. Toba de pui se scoate din bidon intorcandu-l cu gura in jos si poate fi pastrata intr-o hartie de copt.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Toba de casa

    Toba de casa

    Carnea de porc pentru toba va fi repezentata de urechi, picioare, sorici si limba. Toate acestea se curata bine si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Toba de porc

    Toba de porc

    Stomacul de porc trebuie curatat si spalat foarte bine dupa care se recomanda sa fie lasat o ora in apa cu otet. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))