Supa de midii
Ingrediente:
1 kg midii 1 lingura ulei 1 ardei rosu iute 200 g bulion 1 ceapa 3 tulpini de telina 1 catel de usturoi 400 g rosii in borcan 1 frunz de dafin cimbru proaspat patrunjel coaja de lamaie piper sare
Mod de preparare:
Midiile se spala si se curata bine, apoi se pun intr-o cratita cu 400 ml de apa. Le lasam la fiert, la foc mic, pana cand midiile incep sa se deschida. Separat, se incinge uleiul in care se caleste ardeiul, cepa, telina si usturoiul tocate marunt, aproximativ 5 minute. Cand s-au deschis midiile, se scot din apa si se scurg bine. Peste apa in care au fiert midiile, adaugam inca 100 ml de apa, adaugam bulionul, frunza de dafin, cimbrul si piper. Se fierbe supa rezultata cam 25 de minute, apoi se adauga si midiile si se mai lasa inca 5 minute pe foc. Supa se serveste fierbinte, de preferat impreuna cu crutoane rumene.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Paste cu midii
Se curata midiile si se lasa sa se deschida intr-o oala cu abur. Dupa aceea, se scot din cochilii si se filtreaza supa ... (mai mult)
Citeste -
Midii la tigaie
Pentru inceput, taiem ceapa marunt, iar usturoiul il pisam, apoi le calim impreuna in putin ulei. Cand legumele devin ... (mai mult)
Citeste -
Midii in sos
Intr-o tigaie, se calesc in uleiul de masline ceapa si ustoroiul taiate marunt. Adaugati apoi rosiile si lasati la fiert... (mai mult)
Citeste -
Midii pane
Eliminati orice midii care nu sunt inchise ermetic. Spalati cojile pentru a scapa de alge si crustacee mici ce pot fi ... (mai mult)
Citeste -
Tagliatelle cu midii
Midiile se curata, se spala bine si se lasa la scurs, intr-un bol. Intr-o tigaie se toarna vinul, se pune o ceapa tocata... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de praz
Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, se taie in cubulete si se vor folozi la ... (mai mult)
Citeste