Supa crema de sparanghel

Foto - Supa crema de sparanghel
Complexitate: mediu Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

500 g sparanghel 2 l apa 2 cepe 200 ml lapte faina 100 g unt 2 oua patrunjel smantana sare

Mod de preparare:

Sparanghelul se curata si se pune la fiert separat de varfuri (acestea se taie cam de 2 cm grosime). In alta cratita se pune la fiert ceapa cu putina sare. Dupa ce se inmoaie putin se aduaga si sparanghelul peste si se mai lasa putin la fiert. Cand acestea sunt gata, se strecoara supa obtinuta si se pastreaza legumele in sita! Intr-un bol se pune o lingura de unt, faina si legumele facute crema cu mixerul. Apoi, se adauga treptat supa si se pune la fiert pentru 20 de minute, amestecand din cand in cand. Intre timp se bat cele 2 oua, se amesteca cu laptele si se toarna peste supa. La final, se mai adauga varfurile de sparanghel si gata! Supa se serveste calda!

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Risotto cu legume

    Risotto cu legume

    Intr-o cratita, se topeste untul si se adauga usturoiul, ceapa si morcovul, taiate marunt, si se amesteca bine. Apoi, se... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de sparanghel

    Salata de sparanghel

    Cateii de usturoi se toca marunt si se pun intr-un bol, peste acestia se pun otetul si mustarul, dar si uleiul de ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa crema de praz

    Supa crema de praz

    Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, se taie in cubulete si se vor folozi la ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa crema de dovleac

    Supa crema de dovleac

    Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa crema de telina

    Supa crema de telina

    Se iau morcovii si telina si se spala, se curata si se taie in bucati mai mari. Se pun apoi intr-o oala si se lasa la ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa crema de cartofi

    Supa crema de cartofi

    Cartofii se curata, se taie in cuburi mici si se fierb in supa de oase sau de zarzavat, pana se zdrobesc, apoi se trec ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))