Salata de sparanghel
Ingrediente:
800 g sparanghel 100 g bacon 30 ml ulei de masline 25 g musta 2 catei de usturoi patrunjel verde otet sare piper
Mod de preparare:
Cateii de usturoi se toca marunt si se pun intr-un bol, peste acestia se pun otetul si mustarul, dar si uleiul de masline, apoi se amesteca totul, pana ce se omogenizeaza. Separat se pune pe foc o oala cu apa, iar cand a fiert, se adauga sparanghelul si se tine in apa maxim 5 minute, cat sa se innabuse, apoi se scoate si se da sub jet de apa rece, lasandu-l apoi la scurs. Cand s-a scurs bine de apa, sparanghelul se taie in bucati mai lungi, ardeiul de asemenea se taie in fasii si se apun impreuna in bolul cu dressingul preparat. Se amesteca toate ingredientele, iar la final se pun feliile de bacon si patrunjelul tocat si se asezoneaza cu piper si sare. Se serveste imediat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa crema de sparanghel
Sparanghelul se curata si se pune la fiert separat de varfuri (acestea se taie cam de 2 cm grosime). In alta cratita se ... (mai mult)
Citeste -
Salata cu ansoa
Mai intai se pun ouale la fiert, iar salata se spala si se scurge bine de apa. Cand au fiert, ouale se decojesc si se ... (mai mult)
Citeste -
Salata de peste
Salata se realizeaza foarte repede si foarte usor. Pentru inceput, spalam legumele si le taiem in felii. Le punem pe ... (mai mult)
Citeste -
Salata verde cu ton
Se spala salata verde si se scurge bine de apa, apoi se taie. Intr-un bol se pune salata taiata, peste ea se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Salata cu samburi de rodie
Salata se curata si se spala bine, apoi se taie in fasii mai mari. Asezam salata intr-un bol, peste ea turnam dresingul ... (mai mult)
Citeste -
Risotto cu legume
Intr-o cratita, se topeste untul si se adauga usturoiul, ceapa si morcovul, taiate marunt, si se amesteca bine. Apoi, se... (mai mult)
Citeste







