Supa crema de cartofi
Ingrediente:
3L supa de oase cu zarzavat 1kg cartofi 2 oua 200g smantana 50g unt 20ml zeama de lamaie patrunjel verde sare
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se taie in cuburi mici si se fierb in supa de oase sau de zarzavat, pana se zdrobesc, apoi se trec printr-o strecuratoare. Se separa galbenusurile de albusuri. Patrunjelul se toaca marunt. Crema obtinuta din cartofi se fierbe putin. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile frecate cu smantana si cu o lingura de apa rece, apoi supa fierbinte se sareaza. Se acreste cu zeama de lamaie si se arumeaza cu patrunjel. Deasupra se pune unt topit, pentru a nu se forma crusta. Se serveste simpla sau cu crutoane.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa crema de praz
Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, se taie in cubulete si se vor folozi la ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de cartofi si morcovi
Se taie morcovii, cartofii si ceapa si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se scurg de apa si se fac cu mixerul sau ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de porumb
Intr-o oala cu 2 l de apa se pun la fiert cartofii taiati cubulete, ardeiul gras curatat de seminte si taiat cubulete, ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de praz
Se curata cartofii si se taie in felii subtiri. Intr-o cratita, se pune prazul curatat si se lasa la prajit timp de 10 ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de dovleac
Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de somon
Cartofii si ceapa, se fierb intr-o oala aproximativ 20 de minute impreuna, cu sare, piper si frunza de dafin. Cand devin... (mai mult)
Citeste







