Rata salbatica cu portocale
Ingrediente:
o rata 3 portocale 100ml vin 50ml coniac 60g zahar 50g unt 50g ulei 50g faina 30g bulion cateva felii de ceapa morcovi telina
Mod de preparare:
Dupa ce rata a fost vanata, se tine atarnata 2-3 zile pentru fazandare, intr-un loc racoros, apoi se curata, se taie in bucati si se prajeste in untura. Dupa ce carnea s-a prajit putin se scoate si se pune in alt vas iar in untura ramasa se prajesc morcovii, ceapa, telina toate taiate fin: se rumenesc putin, dupa care se presara cu faina si se mai calesc 5-6 minute, stingandu-se cu bulion si cu putin apa calda, se mai lasa sa fiarba 20-30 minute, apoi se strecoara pasandu-se sosul, cu toate componentele peste carne. Se mai fierbe pana cand carnea este gata. Intre timp se curata portocalele, iar cojile se taie subtiri ca fideaua si se pun la fiert cu apa. Dupa 2-3 clocote se scurt de prima apa amara si se fierb pana ce devin mai moi. Miezul se desface in felii, se aseaza intr-o tava unsa cu unt, care se intorduce in cuptorul bine incins. Se tine 10 minute, dupa care se scoate si se stinge cu vin. Cojile fierte si bine scurse se rastoarna peste carnea fiarta, se mai adauga zahar caramelizat stins, suc de carne sau de oase si coniac. Se serveste fierbinte, fara alta garnitura, decat feliile de portocale.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rata cu portocale
Se curata interiorul ratei. Apoi, intr-o cratita adanca si larga se topeste untul si se adauga rata. Se adauga supa, ... (mai mult)
Citeste -
Pulpe de rata la cuptor
Pulpele de rata curatate si spalate bine, se cresteaza din loc in loc, apoi se condimenteaza cu sare, piper si putina ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de rata
Rata se parleste si se curata bine, apoi se portioneaza in bucatile dorite. Intr-o oala in care fierbe apa, se pun ... (mai mult)
Citeste -
Rata cu gutui
Mai intai se curata si se pregateste rata pentru gatit. Apoi se aseza intr-o tava, se unge cu unt si se rumeneste in ... (mai mult)
Citeste -
Rata la cuptor
Se spala rata in interior si in afara. Dupa ce se usuca putin, se unge cu unt pe toate partile. Se pune intr-un vas ... (mai mult)
Citeste -
Rata pe varza
Se curata si se spala rata. Intre timp, se pun 500 ml de apa la fiert. Se incalzeste un pic de ulei de masline in tigaie... (mai mult)
Citeste







