Pastrama de iepure

Foto - Pastrama de iepure
Complexitate: usor Timp de preparare: 70 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

4 kg carne de iepure 1 morcov 2 cepe 5 catei de usturoi dafin cimbru boia piper sare

Mod de preparare:

Carnea de iepure se curata si se spala bine. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert, in care se vor adauga morcovul si cepele, tocate marunt. Cand supa rezultata da in clocot, se pune si carnea de iepure si se opareste pentru 2-3 minute, apoi se scurge bine de zeama si se aseza intr-o vata mai inalta. Peste carnea proaspat scoasa din supa se presara cimbru, boia, piper, sare si 3 foi de dafin, se intind bine condimentele pe toata suprafata carnii si se toarna o cana din supa din oala, astfel incat sa rezulte un bait, in care va sta pastrama timp de aproximativ 3 zile. Dupa ce a stat suficient la bait, se scoate carnea la aer pentru 2 zile cat sa se usuce suficient. Odata pregatita, pastrama de iepure se serveste la cuptor sau pe gratar, stropita cu vin rosu.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tocanita de iepure

    Tocanita de iepure

    Dupa ce se spala pulpele de iepure, se taie pe jumatate. Apoi, se spala si se curata legumele. Se taie cubulete sau ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de iepure

    Ciorba de iepure

    Carnea de iepure se curata si se spala bine, apoi se portioneaza in bucatile de marimea dorita. Intr-o oala cu apa, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de iepure

    Friptura de iepure

    Iepurele proaspat, se jupoaie, se curata, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert zarzavatul si bucatile de iepure.... (mai mult)

    Citeste
  • Ciulama de iepure

    Ciulama de iepure

    Carnea de iepure se curata s se spala bine, se portioneaza si se pune la rumenit intr-o cratita cu ulei incins. Cand ... (mai mult)

    Citeste
  • Pastrama de capra

    Pastrama de capra

    Carnea se spala, se portioneaza, in bucati mai mari si se aseaza intr-o tava. Deasupra se presara piperul, cimbrul si ... (mai mult)

    Citeste
  • Iepure la cuptor

    Iepure la cuptor

    Se pune carnea de iepure intr-un castron cu apa si 3 linguri de otet. Se lasa pentru 30 de minute. Apoi, se scurge bine ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))