Friptura de iepure

Foto - Friptura de iepure
Complexitate: mediu Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

nn iepure 2 morcovi 1 ceapa 2 radacini pastarnac 1 telina 3 catei de usturoi cateva suvite de hrean 2 linguri untura porc 1 lingura faina 1/2 lingurita cimbru 2 catei usturoi 1 lingura otet piper sare

Mod de preparare:

Iepurele proaspat, se jupoaie, se curata, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert zarzavatul si bucatile de iepure. Se adauga otetul. Cand carnea si legumele sunt fierte se scot pe farfurii separate. Legumele se trec prin strecuratoare. Iepurele se da la foc in tava, cu untura, se lasa sa se rumeneasca putin dupa care se scoate din tava. In grasimea si sosul ramase in tava se pune faina si se lasa asa ea cateva clocote. Se adauga zarzavatul pasat si apoi carnea de iepure. Se condimenteaza cu cimbru, piper, usturoi. Se lasa la foc cel mult 10-15 minute, pana cand carnea face o coaja cocanta.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tocanita de iepure

    Tocanita de iepure

    Dupa ce se spala pulpele de iepure, se taie pe jumatate. Apoi, se spala si se curata legumele. Se taie cubulete sau ... (mai mult)

    Citeste
  • Pastrama de iepure

    Pastrama de iepure

    Carnea de iepure se curata si se spala bine. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert, in care se vor adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de iepure

    Ciorba de iepure

    Carnea de iepure se curata si se spala bine, apoi se portioneaza in bucatile de marimea dorita. Intr-o oala cu apa, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciulama de iepure

    Ciulama de iepure

    Carnea de iepure se curata s se spala bine, se portioneaza si se pune la rumenit intr-o cratita cu ulei incins. Cand ... (mai mult)

    Citeste
  • Iepure la cuptor

    Iepure la cuptor

    Se pune carnea de iepure intr-un castron cu apa si 3 linguri de otet. Se lasa pentru 30 de minute. Apoi, se scurge bine ... (mai mult)

    Citeste
  • Iepure cu masline

    Iepure cu masline

    Morcovii, telina si jumatate din cantitatea de ceapa se taie felii. Restul de ceapa se taie marunt, se opareste cu apa ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))