Friptura de iepure
Ingrediente:
nn iepure 2 morcovi 1 ceapa 2 radacini pastarnac 1 telina 3 catei de usturoi cateva suvite de hrean 2 linguri untura porc 1 lingura faina 1/2 lingurita cimbru 2 catei usturoi 1 lingura otet piper sare
Mod de preparare:
Iepurele proaspat, se jupoaie, se curata, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert zarzavatul si bucatile de iepure. Se adauga otetul. Cand carnea si legumele sunt fierte se scot pe farfurii separate. Legumele se trec prin strecuratoare. Iepurele se da la foc in tava, cu untura, se lasa sa se rumeneasca putin dupa care se scoate din tava. In grasimea si sosul ramase in tava se pune faina si se lasa asa ea cateva clocote. Se adauga zarzavatul pasat si apoi carnea de iepure. Se condimenteaza cu cimbru, piper, usturoi. Se lasa la foc cel mult 10-15 minute, pana cand carnea face o coaja cocanta.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tocanita de iepure
Dupa ce se spala pulpele de iepure, se taie pe jumatate. Apoi, se spala si se curata legumele. Se taie cubulete sau ... (mai mult)
Citeste -
Pastrama de iepure
Carnea de iepure se curata si se spala bine. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert, in care se vor adauga ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de iepure
Carnea de iepure se curata si se spala bine, apoi se portioneaza in bucatile de marimea dorita. Intr-o oala cu apa, se ... (mai mult)
Citeste -
Ciulama de iepure
Carnea de iepure se curata s se spala bine, se portioneaza si se pune la rumenit intr-o cratita cu ulei incins. Cand ... (mai mult)
Citeste -
Iepure la cuptor
Se pune carnea de iepure intr-un castron cu apa si 3 linguri de otet. Se lasa pentru 30 de minute. Apoi, se scurge bine ... (mai mult)
Citeste -
Iepure cu masline
Morcovii, telina si jumatate din cantitatea de ceapa se taie felii. Restul de ceapa se taie marunt, se opareste cu apa ... (mai mult)
Citeste







