Iepure cu masline

Foto - Iepure cu masline
Complexitate: mediu Timp de preparare: 90 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

1.3kg carne de iepure cu os 200g ardei gras 200g morcovi 100g radacina de telina 200g ceapa 100ml ulei cimbru 100ml vin rosu 30ml coniac 75g pasta de tomate patrunjel verde foi de dafin 25g usturoi 250g masline 100g lamaie 50ml otet 100ml sange de iepure piper sare

Mod de preparare:

Morcovii, telina si jumatate din cantitatea de ceapa se taie felii. Restul de ceapa se taie marunt, se opareste cu apa clocotita si se indeparteaza apa. Iepurele se curata si se tine 12 ore in bait. Maslinele se oparesc in apa clocotita. Usturoiul se toaca marunt, ardeiul gras se taie fasii, iar lamaile se taie in rondele foarte subtiri. Patrunjelul se toaca marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 75ml de apa. Carnea de iepure se taie in 10 bucati, se inabusa in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt, ardei gras si 100ml de apa. Se adauga pasta de tomate, sange de iepure, usturoi, apa fiarta si se continua fierberea timp de 40 de minute. Se adauga masline, piper si sare. Cand carnea este fiarta, se toarna vinul si coniacul. Se serveste cald sau rece, cu decor din rondele de lamaie si patrunjel verde.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tocanita de iepure

    Tocanita de iepure

    Dupa ce se spala pulpele de iepure, se taie pe jumatate. Apoi, se spala si se curata legumele. Se taie cubulete sau ... (mai mult)

    Citeste
  • Pastrama de iepure

    Pastrama de iepure

    Carnea de iepure se curata si se spala bine. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert, in care se vor adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de iepure

    Ciorba de iepure

    Carnea de iepure se curata si se spala bine, apoi se portioneaza in bucatile de marimea dorita. Intr-o oala cu apa, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de iepure

    Friptura de iepure

    Iepurele proaspat, se jupoaie, se curata, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert zarzavatul si bucatile de iepure.... (mai mult)

    Citeste
  • Ciulama de iepure

    Ciulama de iepure

    Carnea de iepure se curata s se spala bine, se portioneaza si se pune la rumenit intr-o cratita cu ulei incins. Cand ... (mai mult)

    Citeste
  • Iepure la cuptor

    Iepure la cuptor

    Se pune carnea de iepure intr-un castron cu apa si 3 linguri de otet. Se lasa pentru 30 de minute. Apoi, se scurge bine ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))