Iepure cu ciuperci

Foto - Iepure cu ciuperci
Complexitate: mediu Timp de preparare: 90 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

2kg carne de iepure cu os 1kg ciuperci proaspete sau 500g conservate 200g/ml untura sau ulei 100g faina 150g ceapa 100g morcovi 100g radacina de telina 25g usturoi cimbru foi de dafin 100g pasta de tomate 100ml vin rosu 1L bait piper sare

Mod de preparare:

Carnea de iepure se tine in 500ml de bait, circa 12 ore, se sterge cu un prosop de hartie, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conservate, acestea se scurg si se trec prin jet de apa rece, si se taie la fel. Morcovii si telina se taie in felii subtiri, iar usturoiul se toaca marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100ml de apa. Ceapa se taie in felii subtiri, a la julienne. Carnea se portioneaza, se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau 100ml de ulei si 10ml de apa. Dupa inabusire, carnea se scoate separat, iar in jiul format se adauga morcovii, telina, 300ml de apa si se continua fierberea. Cand s-a redus cantitatea de lichid, se adauga pasta de tomate, usturoi, foi de dafin, piper, cimbru, faina dizolvata in 100ml de apa si jumatate din cantitatea de vin. Se adauga restul de bait strecurat si se continua fierberea 15-20 de minute. Sosul se paseaza peste carne. Ciupercile se inabusa in restul de untura sau de ulei si se adauga peste bucatile de carne. Se introduce vasul la cuptor circa 15-20 de minute si se adauga vinul ramas deasupra. Se serveste cald, cu sos din ciuperci.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Iepure la cuptor

    Iepure la cuptor

    Se pune carnea de iepure intr-un castron cu apa si 3 linguri de otet. Se lasa pentru 30 de minute. Apoi, se scurge bine ... (mai mult)

    Citeste
  • Tocanita de iepure

    Tocanita de iepure

    Dupa ce se spala pulpele de iepure, se taie pe jumatate. Apoi, se spala si se curata legumele. Se taie cubulete sau ... (mai mult)

    Citeste
  • Pastrama de iepure

    Pastrama de iepure

    Carnea de iepure se curata si se spala bine. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert, in care se vor adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de iepure

    Ciorba de iepure

    Carnea de iepure se curata si se spala bine, apoi se portioneaza in bucatile de marimea dorita. Intr-o oala cu apa, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de iepure

    Friptura de iepure

    Iepurele proaspat, se jupoaie, se curata, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert zarzavatul si bucatile de iepure.... (mai mult)

    Citeste
  • Ciulama de iepure

    Ciulama de iepure

    Carnea de iepure se curata s se spala bine, se portioneaza si se pune la rumenit intr-o cratita cu ulei incins. Cand ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))