Gasca salbatica la cuptor

Foto - Gasca salbatica la cuptor
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 2 voturi / pareri

Ingrediente:

o gasca 50g slanina 20g untura o foaie de dafin piper varza acra un pahar vin

Mod de preparare:

Se curata gasca si se tine la bait 24 de ore. Se scoate, se zvanta putin, i se pune inauntru o bucatica de slanina tocata, cateva boabe de pier, o foaie de dafin si se aseaza o cratita cu o lingura de untura. Se ia o varza acra, se spala bine in apa rece, se taie ca taiteii; se inconjoara si se inveleste bine gasca in varza, se pune slanina afumata se acopera si se lasa sa fiarba inabusit 2 ore. Dupa aceea se scoate varza, care trebuie sa fie foarte scazuta (daca mai are zeama, se scurge) si se da la cuptor 20 minute. Se scoate si se aseaza in mijlocul platoului, se pune gasca deasupra si imprejur se aseaza slanina taiata felii. Se serveste fierbinte.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Gasca la cuptor

    Gasca la cuptor

    Pentru a fi gatita la cuptor, gasca este de preferat a fi fiarta, dupa ce a fost curatata si spalata bine, impreuna cu ... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de gasca la cuptor

    Friptura de gasca la cuptor

    Pieptul de gasca se fierbe mai intai, in apa cu putina sare si o telina, pentru plus de gust. Cand e aproape fiert, ... (mai mult)

    Citeste
  • Piept de gasca la cuptor

    Piept de gasca la cuptor

    Pieptul de gasca se fierbe putin in apa cu sare, apoi se scurge de apa si se aseaza intr-o tava de cuptor. Peste el ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de gasca

    Ciorba de gasca

    Carnea de gasca se curata si se spala, apoi se pune in oala cu apa, la fiert. Cand a inceput sa fiarba, adaugam legumele... (mai mult)

    Citeste
  • Ficat de gasca pane

    Ficat de gasca pane

    Fivatul curatat si spalat, se feliaza si se pune apoi in lapte, aproximativ o jumatate de ora. Apoi, se iau feliile pe ... (mai mult)

    Citeste
  • Rata salbatica cu portocale

    Rata salbatica cu portocale

    Dupa ce rata a fost vanata, se tine atarnata 2-3 zile pentru fazandare, intr-un loc racoros, apoi se curata, se taie in ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))