Pate de ficat de pui
Ingrediente:
500 g ficat de pui 150 g unt ulei de masline 4 fire de ceapa verde 1 morcov boia sare piper
Mod de preparare:
Ficatul de pui se curata de pielite si se spala, apoi se pune la fiert impreuna cu morcovul si un fir de ceapa verde. Dupa aproximativ 25 de minute se da de pe foc. Ceapa verde se toaca si se caleste in unt. Ficatul si morcovul se scot din apa fiarta si se aseaza intr-un bol. Peste ele punem untul topit si pasam cu ajutorul blenderului, pentru a obtine pasta de ficat. Peste ficat adaugam si ceapa calita, se condimenteaza cu sare si piper si se mixeaza bine, pana ce se incorporeaza totul. Pateul se serveste, dupa ce a stat la rece cel putin o ora.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pate de ficat de casa
Ficatul se curata si se spala bine, apoi se prajeste intr-o tigaie. Cepele se spala si se toaca marunt, fiind si ele ... (mai mult)
Citeste -
Oua umplute cu pateu de ficat
Ouale se fierb de consistenta tare si se taie pe jumatate, in lungime. Frunzele de salata se spala bine. Galbenusurile ... (mai mult)
Citeste -
Rondele din aluat fraged cu ficat sau branza
Intr-un castron se freaca untul pana se inmoaie, se aduaga ouale intregi pe rand, amestecand dupa fiecare, pana cand se ... (mai mult)
Citeste -
Ficat de porc cu ceapa
Ficatul se spala si se portioneaza. Ceapa se curata si se taie felii. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se... (mai mult)
Citeste -
Pateu de casa din ficat de porc
Ceapa se taie rondele, iar ficatul se taie in bucati mici. Nucsoara se rade. Ceapa si ficatul se inabusa in unt, se ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu ficatei
Pregatim aluatul de clatite amestecand ouale cu putina sare, laptele si faina. Din acesta compozitie vom rumeni ... (mai mult)
Citeste







