Pate de ficat de casa
Ingrediente:
500 g ficat pui 4 cepe 250 g unt sare piper
Mod de preparare:
Ficatul se curata si se spala bine, apoi se prajeste intr-o tigaie. Cepele se spala si se toaca marunt, fiind si ele adaugate peste ficatul de pasare. Se condimenteaza totul cu sare si piper, dupa gust si se gatesc, pana cand ficatul este innabusit suficient. Cand e gata, compozita din tigaie se pune intr-un vas mai adaunc si se paseaza cu ajutorul unui blender. Peste pasta obtinuta, se adauga si untul si se mixeaza impreuna, pentru a omogeniza amestecul. Pateul rezultat se aseaza intr-o caserola si se da la frigider, putind fi servit oricand.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pate de ficat de pui
Ficatul de pui se curata de pielite si se spala, apoi se pune la fiert impreuna cu morcovul si un fir de ceapa verde. ... (mai mult)
Citeste -
Pateu de casa din ficat de porc
Ceapa se taie rondele, iar ficatul se taie in bucati mici. Nucsoara se rade. Ceapa si ficatul se inabusa in unt, se ... (mai mult)
Citeste -
Oua umplute cu pateu de ficat
Ouale se fierb de consistenta tare si se taie pe jumatate, in lungime. Frunzele de salata se spala bine. Galbenusurile ... (mai mult)
Citeste -
Rondele din aluat fraged cu ficat sau branza
Intr-un castron se freaca untul pana se inmoaie, se aduaga ouale intregi pe rand, amestecand dupa fiecare, pana cand se ... (mai mult)
Citeste -
Ficat de porc cu ceapa
Ficatul se spala si se portioneaza. Ceapa se curata si se taie felii. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu ficatei
Pregatim aluatul de clatite amestecand ouale cu putina sare, laptele si faina. Din acesta compozitie vom rumeni ... (mai mult)
Citeste







