Ciulama de pipote
Ingrediente:
2 caserole pipote 1 telina 3 morcovi 3 catei de usturoi 800 g ciuperci 50 ml vin alb 450 g smantana 4 linguri faina 2 cepe patrunjel sare piper
Mod de preparare:
Intr-o oala, se pun pipotele impreuna cu apa la fiert. Intre timp, se spala si se curata legumele. Acestea se adauga in oala, se acopera si se lasa la fiert. Dupa se spala si se curata ciupercile. Se taie marunt si se pun intr-o tigaie cu putin ulei. Se adauga o ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul pisat. Dupa ce s-au rumenit, se adauga vinul si se mai lasa 15 minute pe foc. Cand sunt gata pipotele, se pun in tigaie peste ciuperci. Intr-un castron, se amesteca smantana cu faina si 3 linguri de zeama in care au fiert pipotele. Amestecul se toarna in tigaie si se mai lasa pe foc 15-20 de minute. Se presara patrunjel si se condimenteaza.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Mancare de pipote
Pipotele se spala si se curata bine. Tocam ceapa si ardeiul cubulete si le punem intr-o tigaie la calit. Cand s-a calit ... (mai mult)
Citeste -
Pilaf cu pipote si inimi
Orezul se spala bine si se pune apoi la fiert. Separat, spalam pipotele si inimile de pui si le punem intr-o tigaie in ... (mai mult)
Citeste -
Tocanita de pipote
Se curata bine pipotele de pui. Apoi, intr-o tigaie, se pune la rumenit ceapa cu putin ulei, usturoi pisat, o lingura de... (mai mult)
Citeste -
Tocanita de pipote si inimi
Dupa ce am spalat bine pipotele si inimile de pui, le scurgem de apa si le curatam de pielite si vene. Apoi le punem ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de potroace
Mai intai, carnea de pasare, adica aripi, gat, cap sau pipote, se spala si se pun la fiert. Apoi tocam legumele marunt, ... (mai mult)
Citeste -
Ciulama de ciuperci
Ciupercile se taie in bucatele si se pun la fiert intr-o cratita acoperindu-se cu apa. Se adauga si sare. Separat se ... (mai mult)
Citeste







