Ciulama de ciuperci
Ingrediente:
1 kg ciuperci 2 linguri unt 1 lingurita faina 1 ceapa dupa preferinte 1 lamaie lapte piper sare
Mod de preparare:
Ciupercile se taie in bucatele si se pun la fiert intr-o cratita acoperindu-se cu apa. Se adauga si sare. Separat se prajeste faina usor in unt si se stinge cu o ceasca din zeama in care au fiert ciupercile si laptele. Sosul se toarna peste ciupercile fierte si strecurate, se pune zeama de lamaie si se mai fierb cateva minute. In cazul cand se foloseste ceapa, aceasta se toaca, se prajeste in unt si peste ea se pune faina, lapte, zeama rezultata de la fiertul ciupercilor.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciulama de pipote
Intr-o oala, se pun pipotele impreuna cu apa la fiert. Intre timp, se spala si se curata legumele. Acestea se adauga in ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu ciuperci
Ciupercile se toaca in cubulete si se pun la calit, se condimenteaza si se lasa la foc mic, pana cand scade zeama lasata... (mai mult)
Citeste -
Salata de pui cu ciuperci
Se aleg ciuperci si se fierb in apa cu putina sare timp de 20 minute. Dupa scurgere si racire, se taie in felii subtiri ... (mai mult)
Citeste -
Ciulama de pui
Se spala carnea de pui si se pune la fiert, impreuna cu morcovii si o ceapa, in apa cu sare. Se indeparteaza spuma ... (mai mult)
Citeste -
Ciuperci cu oua
Ciupercile se toaca marunt si se pun la prajit in unt, odata cu ceapa tocata. Cand incepe sa se rumeneasca, se presara ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de ciuperci
Ceapa curatata si spalata se taie marunt si se caleste in ulei. Ciupercile taiate in felii se pun peste ceapa, se ... (mai mult)
Citeste







