Ciulama de pui

Foto - Ciulama de pui
Complexitate: usor Timp de preparare: 40 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 kg carne de pui 2 cepe 2 morcovi 4 linguri smantana 4 linguri faina 300 ml lapte 100 ml ulei patrunjel sare piper

Mod de preparare:

Se spala carnea de pui si se pune la fiert, impreuna cu morcovii si o ceapa, in apa cu sare. Se indeparteaza spuma formata deasupra cratitei. Cand este aproape gata carnea, se muta intr-o tigaie cu putin ulei incins si se lasa putin la rumenit, 5 minute. Se toaca marunt ceapa, se amesteca cu o lingura de ulei si o ceasca de supa strecurata in care a fiert carnea cu legumele. Apoi, se adauga smantana amestecata cu laptele. Se pune la fiert sosul 5-10 minute, apoi se toarna peste carnea de pui, se mai fierb impreuna 2-3 minute, se presara patrunjel si se poate servi.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Ciulama de ciuperci

    Ciulama de ciuperci

    Ciupercile se taie in bucatele si se pun la fiert intr-o cratita acoperindu-se cu apa. Se adauga si sare. Separat se ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciulama de pipote

    Ciulama de pipote

    Intr-o oala, se pun pipotele impreuna cu apa la fiert. Intre timp, se spala si se curata legumele. Acestea se adauga in ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciulama de iepure

    Ciulama de iepure

    Carnea de iepure se curata s se spala bine, se portioneaza si se pune la rumenit intr-o cratita cu ulei incins. Cand ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))