Orez cu ciuperci
Ingrediente:
1 kg ciuperci 2 cepe 3 oua 2 linguri ulei piper verdeata Aluatul: 1 ou 1 lingura untura (sau unt) 1 lingura smantana 1 lingurita otet sare piper faina cat inghite
Mod de preparare:
Se taie marunt ceapa si se caleste in ulei. Cand ceapa este aproape gata, se adauga ciupercile tocate cubulete, continuandu-se prajitul pana cand scade zeama lasata din ciuperci. In cazul cand ciupercile nu sunt gata, se mai adauga putina apa continuandu-se fiertul. Se iau de pe foc si dupa ce se racesc se adauga ouale, sarea piperul si verdeata amestecandu-se bine. Se face aluatul din ou, untura, smantana, otet, sare si faina (o compozitie potrivit de tare), se intinde o foaie, se pune intr-o cratita unsa in asa fel incat sa acopere si marginea cratitei. Peste foaia de aluat se intinde tocatura din ciuperci si se acopera cu marginile foi de aluat. Drobul se unge deasupra cu unt si se da la cuptor lasandu-l sa se rumeneasca bine. Se rastoarna pe un platou si se serveste cald sau rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de rosii cu ciuperci
Se spala rosiile si se pun la fiert in 0,5 l apa. Dupa ce s-au fiert, se strecoara prin sita. Morcovul, patrunjelul si ... (mai mult)
Citeste -
Bors de ciuperci
Se taie marunt ciupercile, zarzavatul si ceapa si se pun la fiert in circa 1 si 1/2 l apa cu putina sare. Cand ... (mai mult)
Citeste -
Pilaf de ciuperci
Ciupercile se taie in bucati si se pun sa fiarba in apa cu putina sare impreuna cu ceapa tocata, timp de 15 minute. Dupa... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu ciuperci
Ciupercile se toaca in cubulete si se pun la calit, se condimenteaza si se lasa la foc mic, pana cand scade zeama lasata... (mai mult)
Citeste -
Gaina umpluta
Orezul se spala si se pune la fiert, impreuna cu ciupercile taite in doua, in zeama de carne. Se adauga untul si sare ... (mai mult)
Citeste -
Risotto cu ciuperci
Intr-o tigaie, se pune ceapa tocata la calit impreuna cu usturoiul si putin unt. Dupa 2-3 minute, se includ si ... (mai mult)
Citeste







