Rulouri cu crema de vanilie

Foto - Rulouri cu crema de vanilie
Complexitate: usor Timp de preparare: 65 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Rulouri: 350 g faina 100 ml lapte 80 ml ulei 80 g zahar 3 oua 1 praf de copt Crema: 1 l lapte 2 oua 100 g zahar 100 g unt 100 g faina esenta de vanile zahar vanilat

Mod de preparare:

Mai intai se pregateste aluatul pentru rulouri, punand intr-o cratita zaharul impreuna cu laptele si uleiul si se aseaza pe foc mic. Se amesteca mereu, pentru a spori dizolvarea zaharului, apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Odata racit amestecul, peste el se adauga ouale, pe rand, amestecand mereu, apoi praful de copt si faina. Din aluatul format, se vor intinde foi subtiri, din care se vor forma fasii de grosimea unui deget. Fiecare fasie se ruleaza usor pe un suport cilindric si se formeaza rulourile, ce se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Fiecare rulou, se va unge cu ou si se da apoi tava la cuptorul incins, pentru aproximativ 20 de minute, cat sa se obtina niste rulouri rumene. Odata ce s-au facut, se scot din cuptor, se scot de pe suport si se lasa sa se raceasca. Intre timp se pregateste si crema punand laptele intr-o cratita, la bain marie, peste el se adauga zaharul vanilat, esenta de vanilie si galbenusurile celor 2 oua, batute spuma, amestecand continuu, pana cand incepe sa se ingroase. Se adauga si faina, pentru a oferi un plus de consistenta, iar cand se incorporeaza de tot, iar crema s-a ingrosat suficient, se indeparteaza de pe baia de aburi si se lasa la racit. Cand s-a racit suficient, in crema se adauga si untul, se amesteca bine, apoi se trece la umplerea rulourilor, cu ajutorul unui pos. Cand sunt gata, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar. Este de preferat sa fie servite peste cateva ore, timp in care, crema va fragezi rulourile.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Rulada cu crema de vanilie

    Rulada cu crema de vanilie

    Se aseaza foaia de patiserie intr-o tava unsa cu ulei. Se incalzeste laptele impreuna cu vanilia, zaharul si zaharul ... (mai mult)

    Citeste
  • Rulada cu crema

    Rulada cu crema

    Blatul il pregatim batand albusurile celor 5 oua, spuma. Peste ele se adauga si zaharul si se bat in continuare pana ... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu capsuni si crema de vanilie

    Tarta cu capsuni si crema de vanilie

    Untul se topeste si se lasa apoi la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, peste el se pune zaharul, laptele si ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu fructe

    Tort cu fructe

    Intr-un bol, se amesteca galbenusurile, peste care punem esenta de vanilie si zaharul. Cand au devenit cremoase, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Crema de ciocolata pentru tort

    Crema de ciocolata pentru tort

    Zaharul pudra si laptele se pun impreuna intr-un bol si se mixeaza la viteza mica. Peste acestea se toarna in etape ... (mai mult)

    Citeste
  • Cheesecake

    Cheesecake

    Se sfaramana biscuitii si se pun in tava. Apoi, intr-o tigaie, se pune untul la topit. Dupa, se toarna peste biscuitii ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))