Rulada cu caise

Foto - Rulada cu caise
Complexitate: usor Timp de preparare: 30 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 30 g fulgi de migdale 100 g zahar 60 g faina 3 oua vanilie 1 praf de copt sare Umplutura: 400 g caise 150 g iaurt 200 g frisca 40 g zahar 40 ml caise zahar pudra

Mod de preparare:

Cele 3 oua se separa, albusuri de glabenusuri, galbenusurile batandu-se cu zaharul, pana devin crema, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cele doua compozitii se vor amesteca apoi, usor, se adauga faina, vanila, fulgii de migdale si praful de copt, se omogenizeaza amestecul si se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tava va sta la cuptor cam un sfert de ora, apoi se scoate si se aseaza blatul pe un servet. Umplutura se prepara batand frisca spuma, peste frisca se adauga iaurtul, lichiorul de caise si jumatatile de caise, se amesteca bine, apoi se intinde pe toata suprafata blatului. Se ruleaza usor si se lasa la rece timp de o ora. Cand e gata, se scoate din frigider, se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Crema de caise

    Crema de caise

    Caisele se spala, se trec prin sita si se amesteca cu zaharul. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in ... (mai mult)

    Citeste
  • Gomboti cu caise

    Gomboti cu caise

    Pentru inceput, se curata cartofii de coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, intr-o ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu caise si iaurt

    Prajitura cu caise si iaurt

    Intr-un bol se mixeaza untul impreuna cu zaharul si vanilia, iar cand devine ca o spuma, se adauga ouale, pe rand si 200... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu caise

    Prajitura cu caise

    Caisele se spala si se taie in jumatati, indepartandu-le samburii si se pun intr-un vas cu putina faina. Intr-un bol se ... (mai mult)

    Citeste
  • Compot de caise

    Compot de caise

    Se spala caisele si se desfac in doua jumatati si se pun in borcane impreuna cu 4 linguri de zahar in fiecare. Apoi, se ... (mai mult)

    Citeste
  • Jeleu de caise

    Jeleu de caise

    Caisele se pun intr-un vas, se toarna sucul de portocale si se pune sa fiarba 15 minute pe foc mic. Se lasa sa se ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))