Gomboti cu caise
Ingrediente:
20 caise 1 kg cartofi 300 g faina 60 g pesmet 30 g zahar 2 oua nuca pisata sare
Mod de preparare:
Pentru inceput, se curata cartofii de coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, intr-o tigaie se pun zaharul pesmetul, nuca macinata si 20 g de unt si tinem pe foc, cat sa capate o culoare aramie pesmetul. Caiselor spalate li se indeparteaza samburii, iar in interiorul fiecarei caise se pune putin zahar. Cand au fiert cartofii, se scot din apa si se pun intr-un bol, unde cu ajutorul unui blender se pasaeza, peste ei se adauga faina si ouale, apoi se framanta bine, pana ce se obtine un aluat moale. Din acesta se vor forma 20 de bucati mai mici, tot atatea cate caise sunt, fiecare caisa imbracandu-se in cate o bila de aluat. Cand s-au format toate galustele de caise, acestea se pun intr-o oala cu apa clocotita si se fierb, pana ce incep sa se ridice la suprafata, apoi se scot cu o spumiera si se dau pe rand, prin amestecul de pesmet si nuca. Se servesc imediat, dar sunt delicioase si reci.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Gomboti cu prune
Mai intai cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi, apoi se pun la fiert. Intre timp se pregatesc prunele, ... (mai mult)
Citeste -
Crema de caise
Caisele se spala, se trec prin sita si se amesteca cu zaharul. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu caise
Cele 3 oua se separa, albusuri de glabenusuri, galbenusurile batandu-se cu zaharul, pana devin crema, iar albusurile se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu caise si iaurt
Intr-un bol se mixeaza untul impreuna cu zaharul si vanilia, iar cand devine ca o spuma, se adauga ouale, pe rand si 200... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu caise
Caisele se spala si se taie in jumatati, indepartandu-le samburii si se pun intr-un vas cu putina faina. Intr-un bol se ... (mai mult)
Citeste -
Compot de caise
Se spala caisele si se desfac in doua jumatati si se pun in borcane impreuna cu 4 linguri de zahar in fiecare. Apoi, se ... (mai mult)
Citeste







