Crema de caise
Ingrediente:
500 g caise bine coapte 4 linguri zahar brun 4 albusuri 1 lingurita gelatina 1 lingura apa rece 2 linguri apa fierbinte
Mod de preparare:
Caisele se spala, se trec prin sita si se amesteca cu zaharul. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in crema de caise. Gelatina se inmoaie intr-o lingura de apa rece, apoi se topeste in apa fierbinte si se omogenizeaza cu caisele. Se repartizeaza in cupe, care se pun la rece. In loc de albusuri, se poate folosi frisca vegetala, cu care se si orneaza.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Strudel cu caise
Se pun caisele in apa calduta si se lasa deoparte timp de o ora. Apoi, se pune la incalzit cuptorul. Intre timp, se ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu caise
Cele 3 oua se separa, albusuri de glabenusuri, galbenusurile batandu-se cu zaharul, pana devin crema, iar albusurile se ... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de caise
Caisele se pun intr-un vas, se toarna sucul de portocale si se pune sa fiarba 15 minute pe foc mic. Se lasa sa se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu caise si branza
Pentru blat, se pun ingredientele intr-un bol si se amesteca, apoi se framanta un aluat moale, care la final, se da la ... (mai mult)
Citeste -
Gomboti cu caise
Pentru inceput, se curata cartofii de coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu caise si iaurt
Intr-un bol se mixeaza untul impreuna cu zaharul si vanilia, iar cand devine ca o spuma, se adauga ouale, pe rand si 200... (mai mult)
Citeste







